4 tipp, hogy fogai a nyaralás alatt is csillogóak és egészségesek maradjanak


Vakáció, lazaság és édes semmittevés ide vagy oda, a szájhigiéniáról a nyaralás alatt sem érdemes elfeledkezni, ha csillogó és egészséges fogakkal szeretnénk hazatérni. Ehhez még csak különösebb szigorúságra sem lesz szükség, élvezhetjük bátran a nyarat, elég a következő, könnyen betartható tippeket, tanácsokat megfogadni.

A nyaralás az év leggondtalanabb időszaka, amikor felhőtlenül jól érezhetjük magunkat a bőrünkben. Ilyenkor hajlamosak lehetünk annyira lelazulni, hogy bizonyos dolgokról teljesen megfeledkezünk. Ilyen lehet a megfelelő szájápolás is, amire viszont néhány egyszerű tipp betartásával gyerekjáték lesz mégis odafigyelni.

Így maradnak fogai csillogóak és egészségesek a nyaralás alatt is

  1. Legyen a zsebünkben mindig fogselyem! Mert egy hosszabb út során előfordulhat, hogy nem lesz lehetőség rendesen fogat mosni, de az is elég bosszantó, ha valami bemegy a fogaink közé, és nem tudjuk kiszedni. A fogselyem ilyenkor nemcsak a fogíny széléhez tapadt lepedék eltávolításában segít, hanem a bosszantó ételmaradékok likvidálásában is.
  2. Hol a szájvíz és a fogkefe? Utóbbi legyen bekészítve az úticsomagba, egy száraz tartóban, amit érkezés után érdemes kinyitni, hogy jól szellőzzön. A szájvizet pedig akár a repülőre is fel lehet vinni, csak arra kell ügyelni, hogy legfeljebb 100 ml-es kiszerelésű műanyag flakonban tegyük.

3. Mit érdemes enni, inni? Fogyasszunk rendszeresen olyan zöldségeket, amelyek tisztítják a fogakat, és még a fogkő elleni védelemben is segíthetnek, mint például a répa vagy a zellerszár. Ami az italokat illeti, érdemes óvatosan bánni a kávéval és a vörösborral, mert ezek elszínezhetik a fogakat. Aki minden nap több pohárral fogyaszt ezekből, az akár már egy kéthetes nyaralás alatt tapasztalhatja, hogy fogai vesztettek ragyogó fehérségükből.

4. Jöhet egy öblítés? Édességek és alkohol fogyasztása után egy korty vízzel öblítsük ki a szánkat, savas ételek és italok után pedig ne mossunk azonnal fogat, várjunk legalább egy órát. 

Készüljön körültekintően az utazásra!

Indulás előtt mindig nagy a felfordulás, ezért érdemes listát írni azokról a dolgokról, amiket mindenképpen vigyen magával, hogy Ön és Családja gondtalanul élvezzék a nyaralást. A piperék és fürdőszobai holmik közé érdemes feljegyezni a fogkeféket, fogkrémet, a fent már említett fogselymet, szájvizet, esetleg fogköztisztító kefét és nyelvkaparót. 

Ha legalább két hétre elutazik, érdemes egy-két héttel az indulás előtt időpontot foglalni fogorvosánál, aki ellenőrzi a fogak állapotát. Ilyenkor fény derülhet olyan fogproblémákra, amiket ajánlott még az utazás előtt rendbe tenni, máskülönben kellemetlen perceket, órákat okozhatnak a vakáció alatt. Ezt nyilván mindenki szeretné elkerülni, ezért ha még nem talált olyan fogorvost, akihez bizalommal fordulhatna, vegye fel velünk a kapcsolatot, a Doktornő várja Önt is egy alapos nyaralás előtti állapotfelmérésre.

Keresse fel bátran Dr. Koncz Edinát és mi garantáljuk a fájdalommentes kezelést!