5 tévhit és a valóság a fogfehérítésről


A legtöbben talán attól tartanak, hogy fogzománcukban is kárt tehet a fogfehérítés, mások viszont úgy gondolják, bőven elég segítséget kaphatnak egy, az interneten talált „csodaszer” használatával. Ideje tisztázni ezeket a tévhiteket, és néhány továbbit is.

Ki ne szeretne egészséges, ragyogó mosolyt, különösen az újévi köszöntével a megújulás és az újévi fogadalmak jegyében? Ezt a vágyunkat sikerrel válthatja valóra a fogfehérítés, amit viszont még mindig sok tévhit övez. Oszlassuk most el a leggyakoribbakat!

Fogfehérítés: 5 tévhit és a valóság

  1. „Fogfehérítés során megsérülhetnek a fogak” – Ez azért nem igaz, mert egyrészt nem marásos technológián alapul a kezelés, másrészt pedig nem a zománc belsejében idéz elő változásokat, csupán a fogak színe változik, egy fehérítő gélnek a fényre kiadott reakciója következtében.
  2. „Nem kell ide fogorvos, majd rendelek valamit a netről, az bőven elég” – A fogorvos által, professzionális eszközökkel végzett fogfehérítés tapasztalataink szerint mindig hatékonyabb azoknál a módszereknél, amelyeket a páciensek otthon, az internetről rendelt vagy drogériában vásárolt eszközökkel próbálnak elérni.
  3. „Van, akinek alapból sárgás a foga, ez nem fog változni” – Az igaz, hogy nem lehet mindenkinek olyan vakítóan fehér a foga, mint amit a magazinokban látunk, annál is inkább, mert azok a hófehér fogak jórészt a digitális utómunkának köszönhetők, vagy annak, hogy a képeken szereplő emberek fehér koronát viselnek a saját fogaikon. De azt ki kell hangsúlyoznunk, hogy szinte minden alapszínt tud még fehéríteni a fogorvos.

4. „Fogfehérítés után többé nem ihatunk bort vagy kávét” – Ha ez igaz lenne, ezerből valószínűleg maximum egy-két ember élne a fogfehérítés lehetőségével. Arra viszont érdemes figyelni, hogy közvetlenül a kezelés után pár napig tényleg érdemes kerülni a savas és foltosító ételeket, amelyekbe a kávé és a vörösbor mellett beletartozik például a szójaszósz, az áfonyalé és sok teafajta is.

5. „A fogfehérítés hatása örökké tart” – Szép is lenne, de az igazság az, hogy bár hosszútávon is fennmarad az eredmény, egy idő után meg kell ismételni. Hogy mikor, az nagyban függ attól, ki mennyire vigyáz rá, milyen ételeket és italokat fogyaszt, és mennyire figyel a fogápolásra.

Kinek nem ajánlott a fogfehérítés?

Kismamáknak, illetve 18 év alattiaknak nem ajánljuk, illetve ínybetegség, szuvas fog és rosszul záródó tömés esetén sem fehérítünk, ahogy korona esetében sem. De aki elmúlt 18 éves, a fentiek nem állnak fenn nála, és jelenleg nem elégedett a fogai színével, annak egy professzionális fogfehérítés megoldhatja a gondját, és jócskán növelheti magabiztosságát is. 

TIPP: Fogfehérítést kapni és adni is öröm: jönnek az újévi fogadalmak, a Valentin-nap, ami szuper alkalom, hogy szeretteinknek ragyogó mosolyt ajándékozzunk azáltal, hogy befizetjük őket fogfehérítésre. Természetesen rendelőnkben is van erre lehetőség, a részletekről érdeklődjön elérhetőségeinken.

Aki allergiás vagy nagyon érzékenyek a fogai, annak érdemes bejönni a rendelőbe egy konzultációra, ahol a Doktornő egy alapos vizsgálat után tud segíteni, hogy a szuperérzékeny fogak is minden kellemetlenség nélkül fehérebbek lehessenek.