A fogászat Loctite ragasztója – fogpótlás, kerámia héj


Egy izgalmas tapasztalatot osztunk meg Önökkel ebben a cikkben. A téma sok olyan kétségre ad választ, ami számunkra már evidencia, a pácienseinknek azonban nem. A fogászat nem olcsó szolgáltatás, így ez alól egy fogpótlás elkészítése sem kivétel. Mindegy, esztétikai, vagy funkcionális okokról van szó. A kérdés, ami sokakban felmerül, hogy mi a garancia arra, hogy egy beragasztott fogpótlás (gyönyörű kerámia héj, vagy korona) nem fog a későbbiek során leesni?

Mielőtt erre választ adunk, íme egy videó:

Pontosan erről fogunk ebben a cikkben beszélni mi is, csak fogászat specifikusan. Mi biztosítja azt, hogy ha egy drága fogpótlás valóban tartós marad? Vagy ne kelljen minden egyes falatnál attól tartani, hogy leesik, vagy megsérül?

Lepattanás, csorbulás, fogelszíneződés, csontközi héjak… Mind-mind olyan esetek, amik nem olyan vészesek, mégis rendkívül zavarók tudnak lenni, mert a mosoly esztétikai összhatását rontják.

Amennyiben a fog egészséges, a fenti esetek orvoslására a legszebb és legtartósabb megoldást a kerámia héjak biztosítják. Károsodott fogak esetén koronát ragasztunk a meglévő csontra.

Mi biztosítja a kerámia héjak tartósságát?

A kerámia héj egy kontaktlencse vastagságú gyönyörű kerámia lapocska. Segítségével szinte bármilyen, a mosolyba beleillő formát és színt el tudunk érni. A kérdés, hogy amikor beleharap a páciens egy zöldalmába, akkor valóban ott marad-e a héj? A válasz egyértelmű IGEN,mármint hogy ott marad :-), mutatjuk is, hogy miért.

Rendelőnkben az egészen innovatív, úgynevezett CMS (cementation navigation system) kezelést használjuk, amihez tartozik egy ún. ivoclar vivadent kit adta technológia. Nem sokaknál van jelen ez a megoldás, mivel nagyon nagy odafigyelést és pontosságot igényel, a kezelés során nagyon nagy koncentrálásra és finom mozdulatokra van szükség.

Előnye, hogy a foganyagból csak minimális mennyiséget kell eltávolítani, és ezzel érhető el a legjobb tapadás és széli záródás. Azt szoktuk mondani a pácienseknek, hogy szinte biztos, hogy előbb hullanak ki a fogak, minthogy leessen bármelyik héj.

Mutatunk egy videót is, ami a kezelés lépéseit mutatja. Ebben is jól látható, hogy mekkora odafigyelést igényel a beavatkozás.

Hisszük, hogy egy fogpótlás velünk lehet akár életünk végéig, ha megfelelő anyagokat használunk és a későbbiek során a páciens is rendszeresen visszatért a kontroll alkalmakra. Ehhez pedig elengedhetetlen a kölcsönös bizalom. A pácienseink bíznak bennünk, hogy a legjobbat adjuk nekik, mi pedig bízunk a pácienseinkben, hogy vigyáznak arra a legjobbra, amit közösen megalkottunk.

“Ma voltam konzultáción és ettől a pillanattól elmondhatom magamról nem félek többé a fogorvostól.Tökéletes bánásmódban volt részem, a kezelések során a legjobb anyagokat használják, csak ajánlani tudom mindenkinek.Ezúton köszönöm a bátorítást dr. Koncz Edinának és kollégáinak”

Amíg olyan pácienseink vannak, mint Karolina, addig mi boldogan jövünk be nap mint nap dolgozni és készítünk bármilyen fogpótlást, amivel szebbé tehetjük az Önök életét.

Ha van még kérdésük kerámia héjakkal, koronákkal, vagy egyéb fogpótló beavatkozással kapcsolatban, keressenek minket bizalommal telefonos, vagy emailes elérhetőségeink bármelyikén.