A fogorvos és a páciensek viszonya: Miért fontos a megbízható kapcsolat?


Rendelőnkben mi hiszünk abban, hogy a fogorvos és páciensei közt egyfajta kötődés alakul ki: egy jó kapcsolat, amely nélkülözhetetlen alapeleme a gördülékeny, kölcsönös elégedettséggel járó fogászati ellátásnak. Lássuk, miért olyan fontos ez.

Mi is azon a véleményen vagyunk, hogy a gyógyítás nem csupán a testnek szól: elengedhetetlen egy személyes kapcsolat, egyfajta kötődés kialakítása, különösen az olyan érzékeny területeken, mint például a fogászat. Számunkra nagyon fontos, hogy ne csak az ellenőrzésre vagy korrekcióra váró fogakat lássuk, hanem pácienseink őszinte, lélekből fakadó mosolyát is. Ez pedig elképzelhetetlen egy erős bizalmi viszony kialakítása nélkül.

Akik régóta hozzánk járnak, már tudják, hogy rendelőnk egy olyan hely, ahol a recepciós munkatárstól a Doktornőig mindenkit őszintén érdekel, hogy vannak. Igyekszünk egy olyan biztonságos helyet nyújtani pácienseinknek, ahol nyugodtan várhatják a konzultációt vagy az esedékes fogászati beavatkozást, ahol elengedhetik magukat és ahol a kommunikáció is őszinte és támogató. Nagy örömünkre szolgál, hogy betegeink is így éreznek, és mernek velünk őszinték lenni, feltárva esetleges, a fogakat érintő rossz szokásaikat, félelmeiket. Ez azért is nagyon fontos, mert a Doktornő ezek figyelembevételével tud javaslatokat tenni a továbbiakra, és figyel ezekre a kezelési terv összeállításánál.

Csapatunk is elkötelezett a páciensekkel való erős bizalmi viszony mellett

A célunk mindig az, hogy nem tömegrendelőként, hanem épp ellenkezőleg, személyre szabottan, pácienseink igényeit maximálisan figyelembe véve tudjunk biztonságos, fájdalom- és stresszmentes fogászati kezeléseket nyújtani. Ebben emberközpontú, kedves munkatársakból álló csapatunk is minden esetben partner.

A Doktornő mellett Tóth Klaudia fogászati szakasszisztens és dentálhigiénikus, illetve Dobos Imre fogászati szakasszisztens is a rendelőben dolgozik. Klaudia 2017 óta dolgozik a Doktornővel, és nemcsak a hivatását szereti nagyon, hanem a pácienseket is: a visszajelzések alapján is elmondható, hogy mindig nagyon kedves és mosolygós, amivel szintén hozzájárul ahhoz, hogy betegeink még nyugodtabban, stresszmentesebben várják a vizsgálatokat, kezeléseket. Imi 2016 óta dolgozik csapatunkban, ő készíti a röntgen- és CT-felvételeket. Pácienseink már tudják, hogy nemcsak részletes, mindenre kiterjedő magyarázatok terén számíthatnak rá, hanem abban is, hogy mindig kedvesen, empatikusan fordul mindenki felé.

A Doktornő pedig többgenerációs orvos családból származva mindig is tudta és érezte, hogy a pácienseknek nyújtott komplex ellátás nem merül ki a testi bajok orvoslásánál. Ezért az általa nyújtott esztétikai fogászati kezelések, szájsebészeti és implantológiai kezelések és parondontológiai kezelések mindig kiegészülnek azzal, hogy a hozzá fordulókkal kölcsönösen elnyerjék egymás bizalmát. Vidám hangulatban, támogató és kedves szavakkal mindig eléri, hogy páciensei oldottabban üljenek be a fogorvosi székbe, merjenek kérdezni, és mindig meg is kapják a válaszokat minden kérdésükre – a kezelések csak ezután kezdődnek el.

Örömmel tapasztaljuk, hogy pácienseink nem félnek, sőt, örömmel keresik fel rendelőnket, ahol a nagyfokú hozzáértésen túl mindig kiemelt odafigyeléssel és kedvességgel is várjuk őket.

Ismerjenek meg minket: rendelőnkről és munkatársainkról itt olvashatnak bővebben, konzultációra vagy kezelésre pedig ide kattintva tudnak bejelentkezni.