Egy sikeres eset margójára


Gyöngyi a múlt nyáron kereste fel rendelőnket. És bár fogászati problémája elég összetett volt, egy speciális eszköz, az Artex Girrbach facebow segítségével sikerült megoldanunk.

Ha szeretnénk a nagy szavakat, most azt is mondhatnánk, számunkra nincs olyan eset, amire rendelőnkben ne tudnánk valami megoldást javasolni. De inkább úgy fogalmaznánk, hogy a Doktornő arra törekszik, hogy mindenkinek a saját problémájához kapcsolódóan, személyre szóló megoldást tudjon ajánlani.

Így történt ez Gyöngyi esetében is, aki tavaly nyáron keresett fel minket fogászati problémájával. Miután elmondta, miről lenne szó, sor került egy alapos vizsgálatra. Ennek során világossá vált a Doktornő számára, hogy nem egy szimpla esettel áll szemben. Összeállított egy kezelési tervet, és Gyöngyivel egyeztetve belevágtunk a megvalósításába.

Nagy segítség a nagyobb fogászati munkáknál: az Artex Girrbach facebow

A munka során segítségünkre volt egy általunk régóta használt készülék, az Artex Girrbach facebow. Ez a fogászati eszköz egy olyan arcív, amit a páciens fejére helyezünk, így rögzítjük az adatokat. Tulajdonképpen egy egyéni harapásrögzítést végzünk. Majd az adatokat tovább küldjük a fogtechnikusoknak, akik az Artex Girrbach artikulátorban láthatják az állcsontok helyzetét, és a méréseinket felhasználva készíthetik el a fogsort.

Az így elkészült fogsort vagy implantátumot a páciens szinte azonnal a sajátjának érezheti, és gond nélkül tudja használni.

Mikor elegendő a viaszos harapásvétel, és mikor van szükség arcíves rögzítésre?

Általában minél több fogat kell pótolni, annál fontosabb az egyéni harapásregisztrálás (arcíves megoldással). Ha csak 1-2 fogat pótlunk, jó megoldás lehet a hagyományos harapásregisztrálás is, amelyet viaszharapás-vételnek is nevezünk.

Szerencsére Gyöngyi nagyon eltökélt volt, és kitartásával, hozzáállásával ő is sokat tett azért, hogy hosszú hónapok után a múlt héten sikeresen záruljon ez a folyamat. És szó szerint ragyogó mosollyal, elégedetten léphetett ki rendelőnk ajtaján.

Ha Önnek is olyan fogászati problémája van, amire még nem talált megoldást, vagy szeretne többet tudni a fenti készülékkel végezhető kezelésekről, akkor vegye fel a kapcsolatot a rendelőnkkel. Szeretettel várjuk!

Felhasznált forrás: https://www.smiledesigncenter.hu/2022/11/14/egyeni-harapas-regisztralas-a-smile-design-centerben/