You are here

Hírek

Fáj a foga? Lehet, hogy egészen máshol van a gond!

Az emberek nagy része nem szeret fogorvoshoz járni. Még akkor sem, hogyha már tényleg szüksége lenne rá. Egy fogfájás sok módon jelentkezhet, és a hátterében nagyon sok minden állhat. Ha szeretné tudni, hogy el kell-e mennie fogorvoshoz a fájó fogával, akkor olvassa tovább a cikkünket. A fogfájásnak több típusa van lehet: éles, tompa és lüktető. És mind a három mást-mást jelent:

Ön tudta, hogy így kell használni a fogselymet?

Amilyen kis méretű, éppen olyan fontos szerepet játszik a szájhigiénia terén. Ez az eszköz ugyanistökéletesen alkalmas arra, hogy kitisztítsa a fogközöket, ezzel pedig eltávolítsa a fogíny széléheztapadt ételmaradékokat. Mindemellett a lepedéknek is búcsút mondhat a fogselyem használatával, de csak abban az esetben, ha helyesen alkalmazza.

Ön tudja, hogyan kell?

Egy kis fogselyem-történelem:

Ezek a legrosszabb ételek és italok a fogaknak – kerülje őket, ha teheti!

Körülbelül 2,4 milliárd ember szenved fogszuvasodásban szerte a világon, és ez a szám egyre csak nő.Pedig csupán egy aprócska odafigyeléssel mindenki sokat tehetne azért, hogy egészségesekmaradjanak a fogai. Lássuk, mik azok az ételek és italok, amiket a leginkább el kell kerülni!

A nassolás ára

1. Cukorkák és keményítőt tartalmazó ételek

Miben más a Top-Dent fogászat?

Miért félünk a fogorvostól?

A fogorvos szó hallatán nagyon sok embernek rögtön görcsbe rándul a gyomra, sőt, vannak olyanok is, akiket szinte pánikroham fog el már a rendelő gondolatára is. Ráadásul egyre gyakoribb ez a félelemérzet, főleg, mikor mindenhonnan a környezetéből az ember csak ezeket a rossz tapasztalatokat hallja. De miért félünk a fogorvostól?

 

A fogfájás oka nemcsak a lyukas fog lehet

Számtalan ok állhat a fogfájás mögött. Sokaknak egyből egy lyukas fog jut eszébe, ám nem mindig ez van a tünetek hátterében. Az sem mindegy, hogy csak egy vagy akár több fog is fáj, illetve hogy állandó-e a kellemetlenség vagy csak rágás közben keletkezik. Egy biztos azonban: kizárólag egy tapasztalt fogorvos tudja megállapítani azt, hogy mi rejtőzik pontosan a gond hátterében. Az is előfordulhat, hogy például egy korábban letört fog okoz problémákat. A fognyaki szuvasodás is előidézhet ilyen fajta gondokat sajnos.

Jó ötlet-e foghúzást kérni a magán fogorvosnál?

A szakemberek a fogakat csak akkor szeretik kihúzni, ha semmilyen esélyt nem látnak már a megmentésükre. A művelet rutinfeladatnak számít, ám általában hosszabb időt vesz igénybe. A magán fogorvos természetesen elvégzi a foghúzást, ha a páciens direkt ezt kéri. Jó ötlet a privát szakember felkeresése, mivel fontos, hogy az orvosnak szájsebészeti végzettsége is legyen. Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy egy fogat muszáj legyen eltávolítani. Az előrehaladott fogszuvasodás például könnyen tönkre tudja tenni a fogakat.

A magán fogászat mindig jó választásnak bizonyul

Mit tehet az, aki gyors és profi fogászati ellátást szeretne kapni? A magán fogászat ebben az esetben jó megoldást jelenthet. A privát rendelőkben nem kell attól tartani, hogy hosszú, tömött sorok fogadják az embert.

A Top-Dent Fogászatnál például minden beteg egyéni időpontot kap, ezért el lehet kerülni a torlódást. Akkor sem kell aggódni, ha valakinek hosszú ideig tartó kezelésre van szüksége, mert ezt az időtervezésnél a magán fogászat dolgozói mindig figyelembe veszik.

Az endodoncia a gyökérkezelés segítségével gyógyítja meg a pácienseket

Előfordulhat, hogy a fogak gyökere időre-időre begyullad. Ez a probléma általában nagy fájdalommal, duzzanattal és érzékenységgel jár. Sok páciens ilyenkor az endodoncia segítségét kéri, ami egészen pontosan a gyökérkezelést takarja. A folyamatos általában hosszadalmas és kockázatos, ám a fogorvosok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megtartsák és meggyógyítsák a páciens beteg fogát. A kezelést élő és elhalt fogak esetében is el lehet végezni.

A Top-Dent Fogászat többféle szolgáltatást is végez Mosonmagyaróváron

Bizony nem könnyű jó és megbízható fogorvost találni. Nincs is másképp Mosonmagyaróváron sem, ahol rengeteg fogászat van, ám komoly kihívást jelenthet egy minden igényt kielégítő fogorvos felkutatása. A Top-Dent Fogászat megtalálásával azonban nyugodtan felhagyhatunk a kereséssel. A rendelő már tizenöt éve várja a magyar és az osztrák páciensek jelentkezését, akiket a fogorvosok a lehető legnagyobb szakértelemmel látnak el. A mosonmagyaróvári fogklinika szakemberei számára elsődleges helyen áll a jó minőség. A betegeket alapos kezelésben részesítik.

Pages