You are here

A fogínyvérzés kezelése a fogorvos feladata

Rendszeres fogínyvérzés esetén érdemes minél hamarabb fogorvoshoz fordulni, ugyanis a probléma hátterében sok esetben ínygyulladás vagy fogágybetegség áll. A fogínyvérzés kezelése ezért a mindenképpen a fogorvos hatáskörébe tartozik, nem érdemes otthoni módszerekkel kísérletezni a tünetek megszüntetése érdekében.

Az ínygyulladás sok kellemetlenséget okozhat. A megbetegedés miatt megduzzad és fáj az íny. A fogmosás során igen hamar megindul a vérzés. Sokan ilyenkor egyre finomabban mosnak fogat, ám ezzel ördögi körbe kerülnek, mivel az így ottmaradó lepedékben felgyülemlő baktériumok csak súlyosbítják az ínygyulladást.

A Top-Dent Fogászat szívesen nyújt segítséget a betegeknek. A mosonmagyaróvári rendelőben Dr. Koncz Edina először megvizsgálja a páciens ínyét és a gyulladás jeleit keresi. Ha megvan a baj forrása, a fogorvosnő különféle gyógymódokat ajánl a megbetegedés megszüntetése érdekében. A páciens könnyen kiválaszthatja a számára legmegfelelőbbet.

A fogínyvérzés kezelése azért is nagyon fontos, mert a gyulladás átterjedhet a szomszédos szövetekre is, és ez igen súlyos problémákat okozhat. Sajnos minél nagyobb a gyulladás kiterjedése, annál nehezebb az általa okozott betegség megszüntetése.

Nem szabad elfelejtkezni a megfelelő szájhigiéniáról sem. Fontos a rendszeres, de kíméletes fogmosás is. A tökéletes eredmény érdekében fogselymet és szájvizet is lehet használni.
A fogínyvérzés kezelése nem jelent problémát a mosonmagyaróvári Top-Dent Fogászat csapatának. A fogorvosok már sok tapasztalatot gyűjtöttek a megbetegedéssel kapcsolatban, ezért igen gyorsan képesek megszüntetni a fogínyvérzést és a mögötte álló megbetegedést.

A mosonmagyaróvári rendelő orvosai minden esetben kiváló munkát végeznek, így a páciensek hamar búcsút mondhatnak a gyulladásnak.