You are here

A porcelán héj helyreállítja a fogak kinézetét

Mindenki azt szeretné, ha szép és esztétikus lenne a mosolya. Ezt viszont nem elég akarni, tenni is kell érte. A porcelán héj tökéletes e cél elérése szempontjából. Az apró kerámia lapok képesek az összes esztétikai hibát eltüntetni a fogakról. Ezt a fogorvos úgy valósítja meg, hogy a porcelán héjat felragasztja a fogak felületére. A feltétel szerencsére nem fájdalmas, csupán kevés foganyagot (0,5-1 millimétert) kell eltávolítani ennek érdekében. A porcelán korona könnyen és gyorsan biztosítja azt, hogy a páciens szép mosolya maradandó nyomot hagyjon mindenkiben.

A mosonmagyaróvári fogorvos először mintát vesz a hozzá forduló fogáról, majd laboratóriumban készül el a nem ritkán a fehér többféle színárnyalatában pompázó porcelán korona. Természetesen a páciens egyéni kívánságait is figyelembe veszik a héj elkészítésénél. Fontos tudni azt, hogy a műveletet helyi érzéstelenítés segítségével végzik el. Az első ülés alkalmával még csak az előzetes koronát teszik fel, a végleges porcelán héj csak egy későbbi ülés alkalmával kerül fel a páciens fogaira. Később a polírozás következik. A mosonmagyaróvári fogorvosok azoknak ajánlják ezt a fajta megoldást, akik a frontfogak alakját szeretnék nagyobb beavatkozás nélkül megváltoztatni. Természetesen a művelet előtt még szükség van állapotfelmérésre is, ahol az egyéb betegségek és problémák is kiszűrhetőek. Az eljárással kapcsolatos kockázat nem nagy, ugyanis a felragasztott porcelán korona nagyon erős, szinte soha nem törik le.

A mosonmagyaróvári Top-Dent fogászai abban az esetben nem ajánlják a héjat, ha fogak nagy mértékben károsodottak. Ilyenkor inkább a sima korona behelyezése jelenti a megoldást. Kerülni kell a porcelán héjat abban az esetben, ha nagyon rendellenesen állnak a páciens fogai.