You are here

Érzéstelenítés

Kérdés

Üdvözlöm!
Jobb alsó bölcsességfogamat gyökérkezelték, de már régebben. Sajnos alászuvasodott és letört belőle egy kisebb darab. A tömést a fogamból egy mozdulattal kiemelte, csak sajnos egy nagyobb darab foggal együtt. Egy negyed fog és a gyökér benne maradt. Mondta, hogy menjek szájsebészhez mert Ő ezt nem tudja nekem kivenni. A gondom az, hogy sajnos borzasztóan félek a húzástól, jobban mondva az érzéstelenítő hatásától(zsibbadás) 
Felső fogaknál nincs gondom, viszont az alsóknál kész vagyok.Nem bírom elviselni az egész arc ill nyelv vagy rosszabb esetben a torok zsibbadását, pánikba esek és szinte rögtön fulladni kezdek pszichésen. Voltam ez miatt már rosszul. Esetleg van e valami olyan érzéstelenítő ami csak az adott fogat ill a mellette lévőt zsibbasztja el és nem a fél fejemet.? 
Meddig tudom húzni hogy bent van a gyökér? Mit okozhatok vele?


Válaszát előre is köszönöm! H.Béla

Válasz

Kedves Béla!
Egy alsó rágófog eltávolítása csak úgynevezett vezetéses érzéstelenítéssel lehetséges, hogy Önnek fájdalommentes legyen a beavatkozás. Amennyiben ezzel kapcsolatban szorongásos félelem áll fenn, úgy javaslom  nyugtató bevételét kezelés előtt. Amennyiben nyugtatót vesz be, kérem, gondoskodjon kísérő személyről, aki segíti az idejutásban és a hazaérkezésben! Az ilyen fogaktól érdemes minél hamarabb megszabadulni, és nem megvárni, hogy nagyobb bajt okozzon! Amennyiben bármilyen további kérdése lenne, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel, Dr. Koncz Edina