Esztétikus tömések

_

Apró beavatkozás – Nagy precizitás – Évekig tartó eredmény!

_

Szinte mindenki emlékszik még az első fogtömésére. A ‘mindenki’ jelen esetben nem túlzás, egy, a 2000-es évek elején végzett felmérés szerint ugyanis egy átlagos magyar gyermeknek 12 éves korára már közel 4 szuvas vagy tömött foga van. Ez természetesen nem egy örömteli adat. A statisztikák javulásáért azonban nekünk is tennünk kell!

A fogszuvasodás és annak jelei

_

A fogainkat kívülről egy igen kemény és ellenálló anyag, a fogzománc borítja, megvédve az alatta található, lényegesen sérülékenyebb ún. dentinréteget. Fogszuvasodásról akkor beszélünk, ha a szájüregünkben található baktériumok által termelt savak a zománc károsodását okozzák, mely végül üreg kialakulásához vezet és nem visszafordítható.

A fogszuvasodást megelőző első tünet lehet, ha a fogfelszínen krétafehér foltok jelennek meg. Ekkor még nincs ok aggodalomra, a folyamatot megfelelő technikájú és gyakoriságú tisztítással és jól megválasztott fogkrémmel vissza lehet fordítani.

Előrehaladottabb fázisokban a fogak nehezen tisztítható felületein, például a rágófelszínek mély barázdáiban, a fognyakaknál vagy a fogközök közelében sötét elszíneződések mutatkoznak, később pedig akár látható, tapintható üreg képződik a fog kemény szöveteiben. A fogszuvasodás jele lehet a fogak érzékenysége, édességek fogyasztásakor akár fájdalma is, de sok esetben teljesen tünetmentesen alakul ki ez a probléma.

A fogszuvasodás kezelése esztétikus fogtöméssel

_

A jó hírünk az, hogy a fogszuvasodás könnyen és gyorsan kezelhető, ha az nem érinti még a fog legmélyebb rétegeit.

Az esztétikus tömések

  • Színben tökéletesen illeszkednek a természetes foghoz
  • Kialakítása a természetes fog formáját, görbületeit, barázdáit mintázza, így gyakorlatilag páciens és külső szemlélő számára is észrevehetetlen
  • A fogérzékenység általában azonnal megszűnik (mélyebb tömések esetén minimális kellemetlenség előfordulhat a tömést követő hetekben)
  • Tartósak, 5 évnél gyakrabban általában nem szükséges cserélni őket
  • Egyetlen fogorvosi időpont elegendő az elkészítésükhöz
  • A kíméletes technológiának köszönhetően fájdalommentesen készíthetők el akár gyermekek számára is.

Mi történik, ha nem készül tömés a szuvas fogba?

_

A szuvasodás természetes tulajdonsága, hogy idővel továbbterjed a fogban, ha kezeletlenül hagyjuk. Ennek üteme egyénenként eltérő, és nagyban függ a fogtisztítási szokásoktól. Ha a szuvasodás eléri a fog belsejében található, idegeket tartalmazó pulpakamrát, a fog helyreállítását már nem lehet csupán egy esztétikus töméssel elvégezni, előtte gyökérkezelést kell végrehajtani a fogon. Ez az állapot általában komoly fájdalommal és egyéb kellemetlen tünetekkel jár, nem érdemes tehát halogatni: ha fogszuvasodás jeleit tapasztal, forduljon rendelőnkhöz bizalommal, hogy időben segíthessünk!

Várjuk rendelőnkben!

328Foto

Foglaljon időpontot egyszerűen!

9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

0036-96/704-063

info@top-dent.hu