Fájdalommentes fogpótlás


Egy újabb sikertörténetet szeretnénk Önökkel megosztani. Májusban egy osztrák-magyar házaspár kereste fel a rendelőnket, ahol a pár magyar tagja, a hölgy arról számolt be, hogy heteken át az internetet bújta, és próbált egy olyan fogászatot keresni, ahol férjének problémájára gyógyírt kaphatnak. Mivel férje nagyon félős, ezért fontos volt számukra, hogy a csapatot szimpatikusnak találják. (Így utólag nagyon büszkék vagyunk, hogy minket választottak!)

A betegvizsgálat során, amelyet kiegészítettünk egy CT-felvétellel is, Gerhárdról (a férjről) kiderült, hogy nagyon súlyos fogágybeteg. A felső fogai közül egyetlen egyet sem lehet megtartani. Az esetet az is nehezítette, hogy a front részen, egy általuk meg nem nevezhető, hasznosíthatatlan implantátum helyezkedett el. Ez a mellette levő fogaival ellentétben fix volt, teljes hosszában becsontosodva.

A terv a következő volt: a páciens fogait és a becsontosodott implantátumot eltávolítjuk, és a felső állcsontba 4 implantátumot helyezünk el az úgy nevezett „All-on-4” megoldással.

A műtétet egy szombati napra irányoztuk elő egy kolléga és asszisztenseim közreműködésével. A csapat egyben volt, minden terv szerint ment.
Gerhard a kezdeti feszültségét levetkőzve, egyre felszabadultabb lett, segítve ezzel munkánkat.
Az „All-on-four” methodus egy csodálatos megoldás, ami hamar elvarázsolja a pácienseket. Így volt ez Gerharddal is.

A műtét napjától számítva 4 munkanapra volt ahhoz szükség, hogy az új ideiglenes fogpótlás elkészüljön, és Gerhard egy teljesen új mosollyal távozzon a rendelőnkből.
Már nem a feleség vette át a szót, hanem Ő felszabadulva, boldogan köszönte meg munkánkat, és biztosítva bennünket arról, hogy 6 hónap múlva, amikorra végleges fogpótlást készítjük majd, már nem kell, hogy a felesége könyörögjön neki, hogy jöjjenek.