Gyökérkezelés

_

Praxisunk a gyökérkezeléshez szükséges legmodernebb eszközökkel, technikával és szakemberekkel rendelkezik. Mindez segít abban, hogy rossz állapotban lévő fogakat megmentsünk, ahelyett, hogy kihúznánk azokat. Különösen azon fogak esetében döntő fontosságú a fogmegtartó kezelés, amely fogak esetleges elvesztése a páciens életminőségében túl nagy változást okozna.

A rágófunkció újbóli helyreállítása minden esetben költséges, de nem mindegy, hogy egy alacsonyabb költségű gyökérkezelést választunk, és ennek segítségével állítjuk majd helyre az optimális harapást, vagy a ma már ugyanolyan esztétikai eredményeket ígérő, de jóval költségesebb implantációt választjuk.

Mikor kell gyökérkezelni egy fogat?

_

A fogak anatómiája a következőképpen néz ki: az egészséges fogak 3 részből állnak. Fogkorona, fognyak és gyökér. Ezek egy belső csatornarendszeren keresztül összefüggnek egymással. Közös ideg-és érhálózattal rendelkeznek, ami azt vonja maga után, hogy a fog bármelyik részén támadó bakteriális fertőzés az egész fog gyulladását okozza.

Ezeket a baktériumokat kell a csatornarendszerből eltávolítanunk ahhoz, hogy a fogat meg tudjuk menteni. Ez egy nagyon aprólékos, precíz munkát igénylő beavatkozás, amit egy erre szakosodott kolléga végez, a mai legmodernebb technikai feltételek között.

Teljes értékű-e egy gyökérkezelt fog?

_

Sajnos nem. Egy elhalt fog/márpedig a gyökérkezelés során a fogakat devitalizáljuk/ soha nem lesz egyenértékű egy élő foggal, még akkor sem, ha korrekt ellátásban részesítjük. De, amíg panaszt nem okoz a páciensnek, igenis van létjogosultsága a szájban! A kezelés sikerességi rátája ma már 90% felett van.

Várjuk rendelőnkben!

328Foto

Foglaljon időpontot egyszerűen!

9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

0036-96/704-063

info@top-dent.hu