Hogyan készüljünk a Valentin napra lélekben és dentálhigiéniával?


Bár sokan azt vallják, hogy nem csinálnak nagy ügyet a Valentin napból, azért többségünk mégis szeret kicsit felkészülni rá. Hogyan érdemes ezt idén megtenni lélekben, illetve a dentálhigiéniát illetően?

Valentin nap közeledtével szeretnénk még jobb formánkat hozni, hogy a tükörből tényleg egy olyan ember nézzen vissza, akivel mi magunk is szívesen randevúznánk. De hogyan érdemes felkészülni a szerelmesek napjára – már persze, azon túl, hogy megszervezzük a programot, illetve behűtjük a bort? Az egyik legfontosabb, hogy testileg-lelkileg hangoljuk magunkat a szerelmesek ünnepére, de a dentálhigiéniát se felejtsük el.

Így készüljünk lélekben a Valentin napra

Aki szereti és várja a Valentin napot, már biztosan hetek óta úgy ébred, hogy emlékezteti magát: már csak ennyi és ennyi nap van hátra a szerelem ünnepéig. Ez is beletartozik a lelki hangolódásba, ahogy a program kitalálása és megszervezése is. Ha meglepetést tervezünk, akkor a dolog még izgalmasabb. Hátránya viszont, hogy a Párunkat nem tudjuk bevonni a szervezésbe, így több teendő marad ránk.

Ne felejtsük el a díszítést!

Ha már mindent megszerveztünk, de még valami hiányzik, teremtsünk hangulatot a lakásban! Inspirálhat a filmekből ellesett „rózsaszirmok és gyertyák mindenütt” típusú kép is, de ha az egyszerűséget jobban szeretjük, egy csokor tulipán az asztalon és itt-ott néhány kellemes illatgyertya is tökéletes lesz.  

A Valentin napra való felkészülésnek természetesen része a fodrász-körmös-kozmetikus hármasának felkeresése is. Jó alkalom lehet a szerelmesek ünnepe új manikűrt vagy mondjuk a szemöldökdúsítást kipróbálni, de remek ötlet egy kényeztető arc-, dekoltázs- vagy hátmasszázzsal felfrissülni és a várható szuper élményekre hangolni testünket-lelkünket.

A kellő száj higiénia eszközei tökéletes méretű utazó kiszerelésben is kaphatóak manapság minden drogériában.

Így érdemes dentálhigiéniával is készülni a szerelmesek ünnepére

Sokak rémálma a kellemetlen lehelet. Ezen a rendszeres, alapos fogmosás mellett segíthet, ha betárazunk cukormentes rágóból, de kedvenc szájvizünkből sem árt, ha van otthon. 

A másik dolog, amitől sokan tartanak, hogy nem lesz tökéletesen fehér a mosolyuk a Valentin napi randevún. Ilyenkor az idő rövidsége miatt fogfehérítésre talán már nem sikerül időpontot szerezni. De a már lefoglalt időpontra érdemes elmenni a fogorvoshoz, mert már egy alkalom után is látható lehet a különbség. Vagy akár akkor is, ha fogorvosunk leszedi a fogkövet. 

Az elszíneződés megelőzéséért pedig sokat tehetünk, ha visszafogjuk azoknak az ételeknek és italoknak a fogyasztását, amelyektől a fogsor színárnyalata megváltozhat. Illetve, ha előnyben részesítjük azokat, amik segítenek megőrizni a fogak fehérségét.

És végül, de nem utolsósorban érdemes vendég fogkefét, extra fogselymet és szájvizet is biztosítani, hogy a nálunk alvó vendégünknek is mindig, minden helyzetben tökéletes maradhasson a lehelete és a mosolya.