Hogyan segítenek a saját vérplazmából készült szövetpótló anyagok?


Mint előző blogcikkünkben említettük, az elmúlt hétvége sűrűnek ígérkezett, de mindent, amit terveztünk, sikerült is megvalósítani. Így a pénteki szakmai (szájsebészeti) összejövetel nagyon hasznosnak bizonyult. Egy olyan új irányvonalat képviseltek az előadók, amely forradalmasíthatja a sebgyógyulást és segíthet az implantológia területén is.

Ami érdekessége volt a tudományos összejövetelnek, hogy az előadók között előfordult sebész, mikrobiológus és mérnök-fogtechnikus is. Ugyanis szót ejtettek sebgyógyulásról PRF-Platelet Rich Fibrin (saját vérplazmából készült szövetpótló anyagok) segítségével, vegyszermentes sebkezelésről és 3D csontpótlási technikáról is. Amennyiben valakit részletesebben érdekel ez a módszer, nyugodtan keressen minket és bemutatjuk, hogy mely esetekben jelent óriási segítséget!

Jó volt találkozni ismerős arcokkal, és jó volt megismerni más klinikumokban tevékenykedő lelkes kollegákat.

A tartalmas pénteki napot egy nem kevésbé izgalmas kommunikációs tréning követte szombaton. A Dental Menedzser vezetője Máté Zoltán most is kitett magáért! Egy impozáns szállodában (Memories Hotel Budapest) gyűltünk össze szombat reggel, és vetettük bele magunkat a kommunikáció rejtelmeibe. Azt gondolná az ember, hogy mit is kell ezt misztifikálni, egy fogorvosnak ez nem annyira fontos. Mégis újra és újra meggyőződöm arról, hogy mily’ nagy szerepe van ennek ma a szakmai életünkben. Zoli hihetetlen felkészültséggel, energiával és profizmussal tudja átadni az ismereteit. Akkor és ott az ember elhiszi, hogy egyszerű dolgokról van szó, mégis a rendelőben időnként belekerül a rendszerbe egy-két porszem.

Ezekre a rendelői szituációkra alakított ki jó pár helyzetgyakorlatot, amit meg kellett oldanunk. Igyekeztünk ráhangolódni, és minél életszerűbben megoldani a feladatokat.

Tanulságos és érdekes volt. Köszönjük még egyszer!