Jelenlegi hely

Foghúzás

Jó ötlet-e foghúzást kérni a magán fogorvosnál?

A szakemberek a fogakat csak akkor szeretik kihúzni, ha semmilyen esélyt nem látnak már a megmentésükre. A művelet rutinfeladatnak számít, ám általában hosszabb időt vesz igénybe. A magán fogorvos természetesen elvégzi a foghúzást, ha a páciens direkt ezt kéri. Jó ötlet a privát szakember felkeresése, mivel fontos, hogy az orvosnak szájsebészeti végzettsége is legyen. Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy egy fogat muszáj legyen eltávolítani. Az előrehaladott fogszuvasodás például könnyen tönkre tudja tenni a fogakat.

Foghúzás vagy gyökérkezelés – melyik a jobb választás?

Komoly dilemmát okozhat annak a kérdésnek az eldöntése, hogy a beteg, gyulladt fogat kihúzassuk vagy inkább gyökérkezelésnek vessük alá. A fogorvosok álláspontja sem egységes ebben a kérdésben. Sok esetben a mi kérésünk dönti azt el, hogy melyik módszert alkalmazza a doktor. Éppen ezért érdemes információkat gyűjteniük mindkét megoldás előnyeiről és hátrányairól, ha gyulladt foggal rendelkezünk.

Ha elkerülhetetlen a foghúzás, jöjjön mosonmagyaróvári fogászatunkra

Sajnos vannak olyan esetek, amikor egy beteg fogat már nem lehet megmenteni, és elkerülhetetlenné válik a foghúzás. Ilyenkor az a legjobb, ha a műveletet egy tapasztalt és kíméletes fogorvosra bízzuk.

A mosonmagyaróvári Top-Dent Fogászat orvosaihoz bizalommal fordulhatunk a problémás esetekben is.