Jelenlegi hely

Hírek

Miben más a Top-Dent fogászat?

Miért félünk a fogorvostól?

A fogorvos szó hallatán nagyon sok embernek rögtön görcsbe rándul a gyomra, sőt, vannak olyanok is, akiket szinte pánikroham fog el már a rendelő gondolatára is. Ráadásul egyre gyakoribb ez a félelemérzet, főleg, mikor mindenhonnan a környezetéből az ember csak ezeket a rossz tapasztalatokat hallja. De miért félünk a fogorvostól?

 

A fogfájás oka nemcsak a lyukas fog lehet

Számtalan ok állhat a fogfájás mögött. Sokaknak egyből egy lyukas fog jut eszébe, ám nem mindig ez van a tünetek hátterében. Az sem mindegy, hogy csak egy vagy akár több fog is fáj, illetve hogy állandó-e a kellemetlenség vagy csak rágás közben keletkezik. Egy biztos azonban: kizárólag egy tapasztalt fogorvos tudja megállapítani azt, hogy mi rejtőzik pontosan a gond hátterében. Az is előfordulhat, hogy például egy korábban letört fog okoz problémákat. A fognyaki szuvasodás is előidézhet ilyen fajta gondokat sajnos.

Jó ötlet-e foghúzást kérni a magán fogorvosnál?

A szakemberek a fogakat csak akkor szeretik kihúzni, ha semmilyen esélyt nem látnak már a megmentésükre. A művelet rutinfeladatnak számít, ám általában hosszabb időt vesz igénybe. A magán fogorvos természetesen elvégzi a foghúzást, ha a páciens direkt ezt kéri. Jó ötlet a privát szakember felkeresése, mivel fontos, hogy az orvosnak szájsebészeti végzettsége is legyen. Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy egy fogat muszáj legyen eltávolítani. Az előrehaladott fogszuvasodás például könnyen tönkre tudja tenni a fogakat.

A magán fogászat mindig jó választásnak bizonyul

Mit tehet az, aki gyors és profi fogászati ellátást szeretne kapni? A magán fogászat ebben az esetben jó megoldást jelenthet. A privát rendelőkben nem kell attól tartani, hogy hosszú, tömött sorok fogadják az embert.

A Top-Dent Fogászatnál például minden beteg egyéni időpontot kap, ezért el lehet kerülni a torlódást. Akkor sem kell aggódni, ha valakinek hosszú ideig tartó kezelésre van szüksége, mert ezt az időtervezésnél a magán fogászat dolgozói mindig figyelembe veszik.

Az endodoncia a gyökérkezelés segítségével gyógyítja meg a pácienseket

Előfordulhat, hogy a fogak gyökere időre-időre begyullad. Ez a probléma általában nagy fájdalommal, duzzanattal és érzékenységgel jár. Sok páciens ilyenkor az endodoncia segítségét kéri, ami egészen pontosan a gyökérkezelést takarja. A folyamatos általában hosszadalmas és kockázatos, ám a fogorvosok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megtartsák és meggyógyítsák a páciens beteg fogát. A kezelést élő és elhalt fogak esetében is el lehet végezni.

A Top-Dent Fogászat többféle szolgáltatást is végez Mosonmagyaróváron

Bizony nem könnyű jó és megbízható fogorvost találni. Nincs is másképp Mosonmagyaróváron sem, ahol rengeteg fogászat van, ám komoly kihívást jelenthet egy minden igényt kielégítő fogorvos felkutatása. A Top-Dent Fogászat megtalálásával azonban nyugodtan felhagyhatunk a kereséssel. A rendelő már tizenöt éve várja a magyar és az osztrák páciensek jelentkezését, akiket a fogorvosok a lehető legnagyobb szakértelemmel látnak el. A mosonmagyaróvári fogklinika szakemberei számára elsődleges helyen áll a jó minőség. A betegeket alapos kezelésben részesítik.

A porcelán héj helyreállítja a fogak kinézetét

Mindenki azt szeretné, ha szép és esztétikus lenne a mosolya. Ezt viszont nem elég akarni, tenni is kell érte. A porcelán héj tökéletes e cél elérése szempontjából. Az apró kerámia lapok képesek az összes esztétikai hibát eltüntetni a fogakról. Ezt a fogorvos úgy valósítja meg, hogy a porcelán héjat felragasztja a fogak felületére. A feltétel szerencsére nem fájdalmas, csupán kevés foganyagot (0,5-1 millimétert) kell eltávolítani ennek érdekében.

A góckutatás segítségével megtalálható az állandósult gyulladás oka

A góckutatás során a szakorvosok azt keresik, hogy van-e a beteg szervezetében olyan elváltozás, ami kórokozókat kibocsátva betegíti meg a szervezet egyéb, gyengébb területeit. A lappangó elváltozások feltérképezése szempontjából elengedhetetlen a góckutatás. A fogak alatt is létrejöhetnek ilyen kórokozókkal teli elváltozások, amik további panaszokat okozhatnak bárhol a testen belül. A gócok általában a foggyökereknél alakulnak ki, bár ott tüneteket sok esetben nem okoznak, a problémák már csak a másodlagosan megbetegített szervnél jelentkeznek.

Fogtömés egyszerűen és gyorsan a Top-Dent Fogászaton

A fogakon keletkezett lyukak gyakran okoznak kellemetlen panaszokat az emberek számára. Szerencsére a fogtömés segítségével a gond igen gyorsan orvosolható. A művelet a Mosonmagyaróváron található Top-Dent Fogászaton egyszerűen kivitelezhető.

Oldalak