Jelenlegi hely

Az amalgám tömés cseréje nagyon fontos

Az amalgám tömés régebben nagyon népszerű volt a fogorvosok körében, mivel igen egyszerű a behelyezése és olcsó is. Mára azonban kiderült, hogy az ilyen típusú tömések ártó anyagokat tartalmaznak. Emiatt tanácsos az amalgám tömés mihamarabbi cseréje.

A fogtömés történhet akár a mosonmagyaróvári Top-Dent Fogászaton is. A rendelő szakemberei a legmodernebb eszközök segítségével végzik a gyógyítást. A fogorvos először megvizsgálja az érintett fogat, majd megtörténik az amalgám tömés cseréje. A fogorvos egy más anyagból készült tömést helyez be. A művelet nem bonyolult, helyi érzéstelenítés alatt történik. A mosonmagyaróvári fogorvosok segítéségével búcsút lehet mondani a régi fogtömés által okozott kellemetlenségeknek.

De miért is szükséges pontosan az amalgám tömés mihamarabbi cseréje? Az amalgámot többek között higanyból és rézből készítik el. Ez a két anyag a fogtömésből könnyen bejuthat a páciens szervezetébe, ahol akár komoly károsodást okozhat. A mérgezés következménye lehet például a fejfájás, a fáradtság, a kedvetlenség és az emlékezetzavar is. De a higany számlájára írhatóak a különböző fogászati gyulladások, a fogínyvérzések és más krónikus betegségek is.

Az amalgámnak csillogóan fémes színe van, ezért nagyon feltűnő, a fogtöméseket bárki láthatja akár szabad szemmel is. A harmadik hátrányt pedig a fogszuvasodás jelenti, mivel az amalgámból készült fogtömés körül a fog igen könnyen szuvasodik.

Keresse fel a Top-Dent Fogászatot Mosonmagyaróváron minél hamarabb, ha az Ön életében aktuális az amalgám tömés cseréje. Ez egy nagyon fontos lépés lehet egészsége megőrzésének, illetve visszaállításának érdekében. Nem szabad megvárni azt, hogy az amalgám károsodást okozzon a szervezetben, inkább be kell helyeztetni egy modernebb anyagból készült fogtömést.