Jelenlegi hely

Az ínysorvadás kezelése otthon sem lehetetlen

Az ínysorvadás egy igen súlyos betegség, ezért tanácsos minél hamarabb felkeresni a fogorvost, ha a tünetek jelentkeznek. Léteznek azonban olyan gyógymódok is, amelyek segítségével az ínysorvadás kezelése részben otthon is lehetséges.

Egyes speciális fogkrémek használatával a tünetek enyhülhetnek. A C-vitamin tartós szedése is javíthat a betegek állapotán, de kamillás szájöblögetés hatása sem elhanyagolható. Nagyon előnyös az is, ha kisebb erővel történik a naponta kétszeri fogmosás. Az ínysorvadásban szenvedőknek kifejlesztett szájvíz is igen jó ötletnek bizonyulhat. A fogselyem használata is szóba jöhet, mivel a higiénia ilyenkor különösen nagy szerepet játszik.

Mindenképpen fontos megemlíteni azt, hogy az ínysorvadás kezelése otthon is lehetséges, de a fogorvosi ellátás hosszú távon nem nélkülözhető. A parodontitisz egy igen agresszív, sok esetben visszatérő betegség, amit igazán eredményesen csak egy tapasztalt fogorvos kezelhet. A szakembernek először le kell szednie a lepedéket és a fogkövet a páciens fogairól, majd sajnos el kell távolítania a gyulladt ínyszövetet és a fertőzött ínytasakokat is. A kezelésnek minden részletre ki kell terjednie, hiszen a teljes gyógyulás csak így lehetséges. A beavatkozás után is rendszeresen fel kell keresni a fogorvost a kontrollvizsgálatok miatt.

Dr. Koncz Edina szívesen nyújt segítséget ínysorvadás esetén is. A mosonmagyaróvári Top-Dent rendelőjében minden szükséges vizsgálat elvégezhető. A fogorvosnő igen nagy tapasztalatra tett már szert a betegség kezelésével kapcsolatban. Keresse fel nyugodtan, ha az ínysorvadás otthoni kezelése már nem volt elegendő. A mosonmagyaróvári fogklinikán gyorsan megoldódik a problémája, és nagy valószínűséggel megmenekül a foghullástól is.