Jelenlegi hely

A fogkorona vagy a fogimplantátum a jobb döntés?

Sok ember számára nehéz annak az eldöntése, hogy a fogkorona vagy a fogimplantátum az előnyösebb választás. Mind a két módszernek megvannak ugyanis az előnyei és a hátrányai.
Akkor éri meg a fogkorona feltetetése, ha a fog nem esett ki teljesen, csak megsérült vagy letört. A beavatkozáshoz ugyanis szükséges egy fogcsonk, aminek a tetejére rákerülhet a korona. Gyökérkezelt fog esetében is megfelelő lehet ez a módszer. A fogkorona esztétikai szempontból nagyon előnyös, nem fedezhető fel különbség az eredeti fogakhoz képest. A mai modern koronák már minden téren harmonizálnak a páciens fogaival, mivel fogtechnikus készíti el őket. A felhelyezést többszörös konzultáció előzi meg. Jó tudni azt is, hogy a fogkoronák átlagos élettartama egy évtized körül mozog, ezért gondolni kell arra is, hogy a jövőben majd ki kell cseréltetni őket.

A fogimplantátum egy kicsit más, mint a korona, ugyanis itt a fogtoldat nem a fogcsonkra kerül fel, hanem csavarok segítségével rögzítik az ínyben. Ez a megoldás is nagyon tartós és erős. A módszer egyik előnye, hogy a szomszédos fogakat nem kell lecsiszolni az optimális eredmény eléréséhez. A fogimplantátum akkor ajánlott, ha a fog teljesen kiesett és a gyökere sem maradt benne az ínyben. A fogorvos így a kezelés során az állcsontba tudja helyezni a műfoggyökeret. A fogimplantátum tulajdonképpen szépen lassan belenő a páciens csontjába. A behelyezett fogakat később sem kell kicserélni, akár a páciens élete végéig bent maradhatnak. Az implantátum-gyártók hosszan tartó garanciát vállalnak a termékeikre.

Mosonmagyaróváron, a Top-Dent Fogászaton szívesen segítenek Önnek, ha kérdése van a fogkoronával vagy a fogimplantátummal kapcsolatban. A magyarországi rendelő sok szeretettel várja az osztrák páciensek jelentkezését is, ha fogkorona vagy fogimplantátum beültetéséről van szó. A mosonmagyaróvári fogklinikát telefonon keresztül lehet elérni.