Jelenlegi hely

A gyökérkezelés nem fájdalmas Mosonmagyaróváron

A gyökérgyulladás a legfájdalmasabb fogászati megbetegedések közé tartozik. Ilyenkor nagyon fontossá válik egy olyan precíz és kíméletes fogorvos felkeresése, aki számára a gyökérkezelés csupán gyerekmunkát jelent.

Mosonmagyaróváron létezik egy ilyen fogorvos: Dr. Koncz Edina a Top-Dent rendelőjében várja azokat a pácienseket, akiknek gyökérkezelésre van szükségük. A doktornő képes arra, hogy a felmerült problémát gyorsan és szakszerűen megoldja.

A mosonmagyaróvári rendelőben a beavatkozással járó kockázat szerencsére minimalizálható a fogorvosnő szakértelmének köszönhetően.
A mosonmagyaróvári rendelőben mindig tiszta és rendezett körülmények fogadják a gyökérkezelésre érkező pácienseket. A fogklinika további nagy előnye, hogy sürgős esetekben igen gyorsan lehet időpontot kapni, ami egy fájdalmas gyökérgyulladás idején nagyon fontos lehet.

A beavatkozás előtt a doktornő részletesen kikérdezi a pácienst. Ha a fog vizsgálata alapján szükséges a gyökérkezelés, akkor a fogorvos megkezdi a fog felnyitását, majd belülről eltávolítja az elhalt szöveteket. Elengedhetetlen a fogcsatorna alapos kitisztítása is. Szerencsére Dr. Koncz Edina profinak számít, így a gyökérkezelés egészen biztosan nem lesz fájdalmas.

Ha a fog állapota javul, akkor később következhet a gyökértömés is, amely lezárja a fogat a további kórokozók elől. A kezelt fog a beavatkozás után már nem él, hiszen a vérellátása teljesen megszűnik. Ezt mindenképpen számításba kell venni a gyökérkezelés esetén.

A beavatkozás után még nagyobb szerephez jut a szájhigiénia. Lehetőleg védeni kell a fogat a káros külső hatásoktól, mert ilyenkor nagyon érzékeny és sérülékeny.

A gyulladás kiújulása esetén szóba jöhet még a gyökércsúcsrezekció is, de ez már a végső megoldást jelenti, ha ez a fajta beavatkozás sem segít, akkor sajnos ki kell húzni a fogat.