Jelenlegi hely

Jó ötlet-e foghúzást kérni a magán fogorvosnál?

A szakemberek a fogakat csak akkor szeretik kihúzni, ha semmilyen esélyt nem látnak már a megmentésükre. A művelet rutinfeladatnak számít, ám általában hosszabb időt vesz igénybe. A magán fogorvos természetesen elvégzi a foghúzást, ha a páciens direkt ezt kéri. Jó ötlet a privát szakember felkeresése, mivel fontos, hogy az orvosnak szájsebészeti végzettsége is legyen. Sokféle ok vezethet ahhoz, hogy egy fogat muszáj legyen eltávolítani. Az előrehaladott fogszuvasodás például könnyen tönkre tudja tenni a fogakat. De az is előfordulhat, hogy a gyökérkezelés többszöri próbálkozás után sem lesz sikeres. A balesetek következtében időnként olyan súlyosan megsérülnek, kilazulnak vagy letörnek a fogak, hogy muszáj őket eltávolítani.

A magán fogorvos számára a foghúzás nem jelenthet gondot. A beavatkozást helyi érzéstelenítés segítségével végzik, tehát a páciensnek nem kell fájdalmakat átélnie. Azt az esetet is meg kell említeni, amikor a bölcsességfog eltávolítása válik szükségessé. A magán fogorvos a foghúzás előtt természetesen készít fogászati röntgent. Így meg lehet nézni azt, hogy pontosan milyen állásban van a fog, mivel nem feltétlenül szükséges az eltávolítása.

A szakembert néhány esetben olyan gyerekek is felkeresik, akiknek mozog a tejfoga, de ennek ellenére nem akar kiesni. A foghúzáson átesett páciensnek egyébként érdemes mihamarabb pótoltatni a fogait, mivel ha sokáig nem éri az adott területet nyomás, akkor az íny és az alatta lévő csontállomány elkezdhet elvékonyodni. Emiatt később sokkal nehezebb lesz az implantátum behelyezése, még akár csontpótlásra is szükség lehet.

A magán fogorvos azonban igyekszik megóvni a pácienseit ezektől a kellemetlenségektől, és mihamarabbi implantációt ajánl a foghúzáson átesetteknek.