Jelenlegi hely

Már az ókorban is fontos volt a fogorvos

Az ókorban élő emberek számára is nagy gondot okoztak a fogászati problémák. A fogorvos csupán gyógyszert tudott készíteni azok számára, akik fájlalták a fogaikat. Sajnos a folyamat vége általában az lett, hogy a fogorvos kénytelen volt fogóval, érzéstelenítés nélkül kihúzni a páciensek fogát, ugyanis nem álltak rendelkezésre gyógyító eszközök.
A görögök viszont már sokkal kíméletesebbek voltak, csak akkor húzták ki a beteg fogát, ha már tényleg menthetetlen volt. A rómaiak korában a fogorvos drótok segítségével sok esetben fogkoronát készített a kiesett fogak helyére.

A következő fontos lépést a fogászat tekintetében az amalgámtömés és a nevetőgáz feltalálása jelentette. Ezeknek köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy a fogorvos valódi segítséget nyújtson a szenvedőknek.
A 20. században már megjelentek a modern fogorvosi eszközök is, így a fogászat egyre nagyobb tért hódíthatott. Egészségügyi ellátásra szinte minden embernek szüksége van életében, így a fogorvosok jelentősége az utóbbi században nagyon felértékelődött.

Nem csoda, hogy manapság egyre többen jelentkeznek az egyetemeken az orvosi karon belül a fogorvosi szakra. A nyugati országrészben a fogorvos-turizmus miatt rengeteg szakember rendel, akiket előszeretettel keresnek fel az osztrák páciensek. A fogorvosok a legmodernebb eszközök segítségével gyógyítanak, és nyugat-európai színvonalú ellátást biztosítanak a betegeknek. A fogimplantátumokat igen ügyes szakemberek tervezik, ezért az illeszkedés mindig tökéletes.

A magyar szakemberek számára az orvos-beteg kapcsolaton belül is nagyon fontos a bizalom, ezért a fogorvosok minden problémát részletesen megbeszélnek a páciensekkel, akik ennek köszönhetően teljesen biztonságban érzik magukat a 21. században is modernnek számító rendelőben.