Jelenlegi hely

Melyik a jobb: az ingyenes fogászat vagy a magán fogorvos?

Ha probléma támad a fogainkkal, hamar el kell döntetünk, hogy pontosan kihez forduljunk segítségért. Az ingyenes fogászat és a magán fogorvos közül a megfelelőbbet kell kiválasztanunk.
Az ingyenes fogászat anyagi szempontból természetesen nagyon előnyös, hiszen a társadalombiztosító fedezi a kezelés költségeit. Ám nem szabad elfelejtenünk, hogy akár több hónapos várólistára is számíthatunk, és ennyit egyetlen megbetegedés esetében sem érdemes várni. Ennyi idő alatt sokat súlyosbodhat a probléma, és emiatt nehezebb lesz a gyógyítás is. Előfordulhat, hogy a fogászati műtétekre akár több évet is várni kell. Figyelembe kell venni azt is, hogy az egészségügyi dolgozók sajnos nem mindig tudnak elegendő időt szánni a betegre, mivel rengeteg munkájuk van. Így a páciens nem tudja feltenni a kérdéseit és emiatt nem érzi magát biztos kézben a fogorvosnál.

Az ingyenes fogászaton a berendezések sok esetben elavultak, ezért nem a legmodernebb gépekkel történik a gyógyítás.

A magán fogorvos egyértelműen jobb választás, ha a minőség is számít nekünk. Ugyan itt fizetnünk kell a kezelésért, de sokkal több időt szánnak ránk, mint az ingyenes fogászaton. Minden esetben kapunk időpontot, így nem kell hosszú várakozásra számítanunk.

A magán fogorvos alaposan kikérdez minket, majd elmondja a lehetséges megoldások listáját. A kezeléseket a legmodernebb technika segítségével végzik, ezért az eredmény minden esetben tökéletes lesz. A szakemberek sok továbbképzésen vesznek részt, mivel fontos számukra a tudásuk aktualizálása.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy magán fogorvos nagyon megértő és kedves, valamint türelmesen bánik a pánikoló páciensekkel is.

Az előnyök alapján bátran elmondhatjuk, hogy egy magán fogorvos felkeresése sokkal jobb ötlet, mint az ingyenes fogászat igénybevétele.