Jelenlegi hely

A parodontológus felkeresése elengedhetetlen lehet

Sajnos a fogágybetegség népbetegségnek számít Magyarországon. Pedig egy parodontológus felkeresése sok ember fogát menthetné meg a kieséstől.

De honnan lehet egészen pontosan tudni, hogy valaki fogágybetegségben szenved? Az íny ilyenkor duzzadt, piros és érzékeny. Fogmosáskor gyakran a fogszövet is vérezni kezd. A fogak meglazulhatnak és elkezdhetnek mozogni. Ha valaki ezeket a tüneteket tapasztalja, akkor már sajnos a fogágybetegség igen előrehaladott állapotban van, ezért mindenképpen indokolt a parodontológia felkeresése.

Fontos azt is tisztázni, hogy miként történik a megbetegedés kezelése. A parodontológus először eltávolítja a fogakról a fogkövet, majd alapos tisztítás következik. A gyulladt szöveteket is ki kell sajnos szedni a páciens ínyéből. A kezelés általában hosszadalmas, több napot vesz igénybe. A beavatkozás után gyógyszert helyeznek az ínytasakba, amivel megelőzhető a baktériumok újratermelődése.

A parodontológus mindenképpen figyelmezteti arra a beteget, hogy rendszeresen mossa a fogait. Így megelőzhető a megtisztított részek újrafertőződése.
Pár héttel a beavatkozás után újra fel kell keresni a parodontológiát. Az ellenőrzés során a fogorvos megállapítja azt, hogy szükség van-e további kezelésre. Ha nincs szükség sem csiszolásra, sem sínezésre, akkor a pácienst a parodontológus gyógyultnak nyilvánítja.

Ám ha valaki egyszer fogágybetegségben szenvedett, akkor sajnos gyakran előfordul az, hogy ismételten megbetegszik. (Ez ellen csak az alapos szájhigiéniával lehet védekezni.) Emiatt fel kell keresni évente háromszor-négyszer a parodontológiát.

A Mosonmagyaróváron rendelő Dr. Koncz Edina fogorvos az utóbbi években nagy jártasságra tett szert a fogágybetegség gyógyítása terén, így a páciensek nyugodt szívvel fordulhatnak hozzá, ha problémájuk támad. A kapcsolatfelvétel több módon (telefon, e-mail) is lehetséges, ha időpontot szeretne kérni a mosonmagyaróvári fogorvostól.