Implantáció

_

Az implantátum a foggyökeret helyettesítő, titánból vagy kerámiából készült, manapság már leginkább foggyökér formájú műgyökér, amelyet a szájsebész egy műtét során helyez be a páciens állcsontjába.

A fogászati implantáció révén lehetőség nyílt arra, hogy akár 1-1 hiányzó fog, akár több, egymás melletti hiány pótlásáról, akár teljes állcsontot érintő rehabilitációról beszélünk, az orvosilag, esztétikailag és funkcionális szempontból legideálisabb fogpótlásokat implantátumok segítségével készíthetjük el.

Az implantátumok előnyei:

_

  • Tartósság: az implantátumok élettartama -természetesen megfelelő szájhigiénia és rendszeres orvosi kontrollok mellett- igen hosszú, akár 25-30 évig, vagy teljes élethosszig is tarthat.
  • Legjobb ár-érték arány: a tartósságot figyelembe véve időarányosan az implantátumos fogpótlások ára a legkedvezőbb!
  • Esztétika: a legélethűbb pótlások implantátumok segítségével készíthetők
  • Kényelem és funkció: az implantátumos fogpótlások viselése és használata kényelmes, a természetes fogakkal egyenértékű. Harapás és rágás során sem kell a pótlás elmozdulásától tartanunk!
  • Arcesztétika: a beültetett implantátumok megelőzhetik az állcsontok sorvadását, így hozzájárulhatnak a fiatalos arckontúr megtartásához.

Rendelőnkben a Nobel Biocare, az Alpha Bio és a MegaGen gyártók termékeit használjuk implantációs beavatkozásokhoz. A széles termékpaletta lehetővé teszi, hogy minden páciensünk számára megtaláljuk a szakmailag és anyagilag is megfelelő megoldást.

 

Az implantátumok a beültetést követő gyógyulási időszak során erősen rögzülnek az állcsontban, ezért arra használhatjuk őket, hogy fix elhorgonyzási pontokat biztosítsanak valamilyen fajta fogpótlás számára.

Mielőtt a fogászati implantátumokat kifejlesztették, rögzített fogpótlást csak oly módon lehetett készíteni, hogy a hiányt övező természetes fogakat használtuk fel a fogpótlás tartására. Ehhez ezeket a tartó-, vagy más néven pillárfogakat le kellett csiszolni, mely a foganyag jelentős részének elvesztésével jár, és nem visszafordítható folyamat. Az ilyen jellegű fogpótlások azzal a korláttal is együtt járnak, hogy sorvégi hiányok pótlására csak igen ritkán alkalmazhatók, hiszen ebben az esetben a pótlásnak csak az egyik vége rögzíthető biztos ponthoz a szájban.

NOBEL BIOCARE

A Nobel Biocare a nyolcvanas évek elején elsőként lépett implantátumaival a fogászati piacra. A mai napig több tanulmány készült a Nobel termékekről, mint a többi cég konkurens termékeiről összesen. A fejlesztés azóta is folyamatos. Termékeit Svédországban és az Egyesült Államokban gyártják. A Nobel Biocare az egyetlen, amely teljesen komplex és integrált rendszert kínál a legkifinomultabb CAD/CAM technológiától a számítógép-navigációig. A Nobel Biocare implantátumait ajánljuk mindazon pácienseinknek, akik a csúcskategóriánál nem érik be kevesebbel! Ismerje meg Ön is az ebben rejlő lehetőségeket!

Alpha Bio

Az Alpha-Bio Tec. implantátumai kényelmes megoldást biztosítanak, amellyel a lehető legközelebb kerülhet egy természetes fog érzetéhez. A kiemelkedő színvonalú fejlesztésnek és a precíz gyártási folyamatnak köszönhetően az Alpha-Bio Tec. a világ számos piacán vezető pozícióban van. A Cég aprólékos és mindenre kiterjedő minőségellenőrzést tart fent gyártóbázisán, amelyet a világ összes vezető felügyeleti szerve tanúsít. Az Alpha Bio implantátumok széles termékpalettáján mindenki megtalálhatja az igényeinek és pénztárcájának is megfelelő termékeket.

Megagen

A ma már több, mint 100 országban jelen lévő MegaGen implantátumok eredetileg Dél-Koreából indultak el hódtó útjukra. Azóta a szakma számos innovációt köt a nevükhöz, a páciensek körében pedig elérhető árai miatt vált kifejezetten népszerűvé. A gyártót 2002-ben fogorvosok alapították és a kezdetektől napjainkig rengeteg erőforrást fordítottak új termékek kifejlesztésébe, amik a páciensek számára kényelmesebbé és tartósabbá teszik az implantátumokat.

KÉRDÉSEK

Gyakran Ismételt Kérdések

Kérdései vannak ?

Összeszedtük azokat a kérdéseket, amikkel segítünk Önnek, hogy átlássa a különböző kezeléseket és választ kapjon kérdéseire. Amennyiben maradt még Önben megválaszolandó téma, küldje el kérdését a jobb oldali form segítségével és amint tudunk, válaszolunk.

GY.I.K.

Fájdalmas a kezelés?

Érzéstelenítést használunk. A legtöbb beteg arról tájékoztatott bennünket, hogy a beavatkozás után sokkal jobban érezte magát, mint azt várta.

Ugyanazzal az erővel és nyomással rághatok, mint a természetes fogakkal?

Igen. Egy rövid átmeneti fázis után a terhelhetőség ugyanaz, mint a természetes fogaknál.

Hogyan ápoljam implantátumaimat?

A hosszú távú sikeresség egyik fő meghatározója a rendszeres és magas szintre emelt szájápolás. Ehhez szüksége van Önnek néhány kiegészítő eszközre is, mint pl. interdentális fogkefére, Superflossra, és esetleg szájzuhanyra is. A rendszeres orvosi kontroll itt is elengedhetetlen!

Probléma-e az idős kor?

Önmagában nem. Sokkal fontosabb az egészséges életmód, és az egyéb betegségek kezelt mivolta. Így nem lehet akadálya az implantációnak.

Mennyi idő alatt lesz kész a fogpótlás?

Ez egyénenként erősen eltérő lehet, függ például attól, hogy a pótlandó fogat, fogakat mennyi ideje távolították el, van-e lehetőség azonnali implantációra, illetve, hogy szükséges-e csontpótlás. Ezek a tényezők több hónapot is módosíthatnak a kezelés időtartamán fölfelé és lefelé is, de átlagosan elmondható, hogy a legtöbb esetben 3-6 hónapon belül szép és tartós, végleges fogpótlással távozhat tőlünk. De csak a legközelebbi kontrollig! 🙂

Az átmeneti időben fog nélkül kell maradnom?

Szerencsére több megfelelő megoldás is létezik az átmeneti fogpótlásra, ezek a kezelés különböző fázisaiban akár cserére is szorulhatnak. A kezelése tervezésekor figyelembe fogjuk venni körülményeit és kérdéseit, és megbeszéljük, milyen ideiglenes fogpótlást tudunk készíteni Önnek.

Probléma-e, ha dohányzom?

A dohányzás rossz hatással van a csontgyógyulásra, a sebgyógyulásra, és számtalan más okot is fel lehetne még sorolni, amik miatt nem kifejezetten előnyös az implantátumokra nézve ez a káros szokás. Természetesen a dohányzás sem jelent minden esetben kizáró tényezőt, de konzultációja során érdemes megbeszélnünk a részleteket.

Mennyire tartósak az implantátumok?

A tartósság nagyon nagy mértékben függ attól, el tudja-e sajátítani azt az otthoni fogápolási rutint, amit az implantátumos fogpótlások megkívánnak. Emellett fontos, hogy minden probléma kialakulását már csírájában megakadályozzuk, ezért fél évenként kontroll időpontra és professzionális higiéniai kezelésre várjuk vissza rendelőnkbe! Mindezek betartása mellett 25-30 évig, de akár élethosszig is megőrizheti az implantátumait.

Hogyan történik a kezelés megtervezése?

Először is meggyőződünk a szájüreg anatómiai adottságairól, ezeket rögzítjük, ill. felmérjük az Ön elvárásait. Digitális röntgenfelvételt készítünk, amely kisebb sugárdózissal terheli Önt, és számunkra lehetővé teszi az implantáció megtervezését speciális szoftverek segítségével. Amennyiben szükséges, CT- vizsgálatot is végzünk. Kiértékeljük a röntgenvizsgálatokat, és a szájvizsgálatokkal együtt pontos, gondos tervet készítünk pontos idő-, és költségütemezéssel. Ön a kezeléssel kapcsolatos döntését már ezeknek az információnak a birtokában hozhatja meg.

Kérdezzen Minket!


Várjuk rendelőnkben!

328Foto

Foglaljon időpontot egyszerűen!

Mivel fordul hozzánk?

9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

0036-96/704-063

info@top-dent.hu