Implantátumos fogpótlás fájdalommentesen – Tamás története


Az implantációra és úgy általánosságban az elvesztett fogak pótlására sokan gondolnak úgy, mint egy fájdalmas fogászati kezelés. Félnek tőle, hiszen nem tudják mi vár rájuk a fogorvosi székben. Sok esetben a félelem olyan méreteket ölt, hogy az erős fogfájással küzdők hosszú hónapokig halogatják a bejelentkezést és a fogászati kezelés, adott esetben az implantátumos fogpótlás elkezdését, ami később egyre komolyabb problémákhoz vezethet.

Az implantátumos fogpótlás lehet fájdalommentes is

Hadd meséljük most el kedves páciensünk, Tamás rövid történetét, aki hosszú halogatás után érkezett a rendelőnkbe. Tamás, még mielőtt hozzánk fordult volna segítségért, számos más fogorvosi rendelőben járt, de mindenhol eltérő problémát állapítottak meg nála, melyekre különböző kezelési javaslatokat kapott. Ahogy ő fogalmaz: „Három fogorvosnál is jártam, mindenhol más választ kaptam. Végül három vélemény alapján raktam össze, amit a doktornő, Dr. Koncz Edina, tíz perc alatt megállapított.”
Tamás régen volt már fogorvosnál, ezért természetes volt a kezdeti félelme. A fogaink egészsége mindannyiunk számára kényes téma, amiről nem szívesen beszélünk sem az ismerőseinkkel, sem idegenekkel. A több éves tapasztalataink során viszont azt láttuk, hogy a baráti és a megbízható légkör megteremtésével segíteni tudunk a félelmek leküzdésében. Mi hiszünk abban, hogy a kezelések sikeréhez nagymértékben hozzájárul a páciens és a fogorvosi csapat közötti bizalom. Ha ez Tamás esetében nem lett volna meg, bizonyára nem sikerült volna ilyen látványos eredményt elérni, hiszen lehet, hogy az első konzultáció után nem láttuk volna többé Tamást.
Tamás komoly fogágybetegséggel érkezett hozzánk, amit egy korábbi fogínygyulladás okozott. A gyulladásról az előzetes vizsgálatok után kiderült, hogy megtámadta a csont körüli szöveteket, ami a fogak meglazulásához vezetett.

Mi okozhatja még a fogak meglazulását és elvesztését?

  • a stresszes életmód
  • a fogak nem megfelelő ápolásából következő ínygyulladás
  • az egészségtelen életmód, túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás
  •   legrosszabb esetben ciszták és daganatok

Bár a fogak elvesztésének megelőzése fontos feladat lenne, a páciensek sok esetben csak akkor fordulnak segítségért, ha már erős fájdalmat, vagy a fogak elvesztését tapasztalják.

Szerencsére az elvesztett fogak pótolhatók!

Páciensünk, Tamás esetében is az implantátumos fogpótlás ígérkezett a leg jobb megoldásnak. Mielőtt azonban az implantátumok beültetésre kerültek volna, alaposan megterveztük a kezelés folyamatát. Rendelőnkben fontosnak tartjuk, hogy a páciens a kezelés minden pontjával tisztában legyen, ezért Tamással is rendszeresen tartottuk a kapcsolatot.

Hogyan történt a fogbeültetés?

Minden implantációs kezelés a szájüreg állapotfelmérésével kezdődik. Röntgen segítségével megvizsgáltuk Tamás arccsontjának és szájüregének adottságait, valamint a károsodás mértékét. A digitális eszközök használatának segítségével hajszálpontos képet kaptunk a szájüregről, ami alapján felállítottuk a kezelési tervet, és közösen kiválasztottuk az implantátumot is.
Itt érdemes megjegyeznünk, hogy a fogpótlás bár nem a legolcsóbb megoldás, rendelőnkben különböző árkategóriájú implantátumokkal dolgozunk.

A szép mosolyhoz mindenkinek joga van!

A kezelés során mindig készítünk egy pontos idő- és költségtervet is, hogy a páciens és a fogorvosi csapatunk egyaránt jól tudják követni a folyamatot.

Az implantátum behelyezésének sikeressége közös munka eredménye. Tamással szorosan dolgoztunk együtt azon, hogy a lehető legsikeresebb legyen a beültetés. Ennek feltétele a páciens részéről a nyitottság, a fogorvosok és az asszisztensek részéről pedig a szakértelem mellett, a biztonságos légkör megteremtése és az empatikus hozzáállás. Ahogy Tamás fogalmaz: „Mindenkinek csak ajánlani tudom Dr. Koncz Rita doktornőt, mert nagyon baráti a légkör. Nagyon meg vagyok elégedve. Nem gondoltam volna, hogy a fogbeültetés fájdalommentes is lehet!”

Az implantációs kezelés általában hosszú folyamat, ami elköteleződést és kitartást igényel. Tamás esetében 8 hónapot dolgoztunk az egészséges és szép mosoly visszaállításán.
„A fogaim olyanok lettek, mint az igaziak. Laikus szem észre sem veszi, hogy pótlás.”

Ennél jobb visszajelzést nem is kaphattunk volna. Tamás nem csak új fogakkal és esztétikus mosollyal térhetett haza a kezelés végén, de visszakapta önbizalmát is.

Profi eszközök, hozzáértő kezek és megbízható, nyitott légkör segítségével a fájdalommentes fogpótlás tényleg lehetséges!

Szeretettel várjuk Önt is rendelőnkben!