Implantátumos fogpótlások

_

Implantátumos fogpótlások

_

A fogászati implantátumok számos fajta fogpótlás számára nyújthatnak biztos alapot az Ön igényeitől és fogainak állapotától függően. Egyetlen fog pótlásától a teljes foghiány kezeléséig terjed a megoldások skálája. Az alábbiakban saját pácienseink példáján keresztül mutatjuk be ezt a sokoldalú eljárást!

1. Egy fog hiánya: Ha a fog és a gyökér károsodott, egy implantátum kerámiakoronával a legjobb hosszú távú megoldás. Páciensünk számára ez azért volt ideális megoldás, mert az eltávolított fog mellett egészséges természetes fogak voltak, amiket igazán kár lett volna lecsiszolni a fogpótlás kedvéért! A képen is jól látszik, hogy a pótolt fog formája, színe és mérete megegyezik az elvesztett fogéval, így páciensünk pontosan ugyanúgy tudott étkezni a fogpótlás elkészülte után, mintha az a saját foga volna.

2. Több hiányzó fog: A rágó zónában implantátumokon rögzített híd egy stabil, biztos megoldás, amivel azt ehet így a beteg, amit csak akar. Ebben az esetben egynél több, közvetlenül egymás mellett elhelyezkedő fogat kellett pótolnunk, amelyek ráadásul a rágózónában vannak. Ezekre a fogakra rágás közben óriási terhelés nehezedik, ezért első lépésben megfelelő statikai tervezéssel meghatároztuk az alátámasztási pontokat, hogy ideális tehereloszlást alakítsunk ki. Ezekbe a pozíciókba helyeztük bele az implantátumokat, melyekre a gyógyulási idő után hídpótlás készült. A páciensünknek a pótlás elkészítése óta újra tud mindkét oldalán rágni, a pótlása ráadásul gyönyörűen sikerült!

3. Teljes fogatlan állcsont: Implantátumokon rögzített híd, jó rágófunkcióval. Ebben az esetben egy teljes állcsont-rehabilitációt láthatunk. Ez igen nagy precizitást igényel, hiszen gondoskodni kell az ideális harapási viszonyok kialakítására is. Páciensünk egy állcsontra 8 db implantátumot kapott, melyre fogtechnikai laboratóriumunkban gyönyörű, rögzített hídpótlás készült.

4. Overdenture: Szolíd, stabil megoldás, ami egész életen át tart. Ebben az esetben is teljesen fogatlan állcsontot kezeltünk, de a páciens csontkínálata nem tette lehetővé a teljesen rögzített pótlás elkészítését. 4 db implantátum beültetése – és néhány hónap gyógyulás- után egy speciális fogpótlást készítettünk, melyet ‘overdenture’-nek nevezünk. Az overdenture speciálisan implantátumra tervezett lemezes fogpótlás, melyet egy speciális mozdulatsorral el lehet távolítani a szájból, véletlenül azonban sosem mozdul el!

Várjuk rendelőnkben!

328Foto

Foglaljon időpontot egyszerűen!

  Mivel fordul hozzánk?

  Az adatkezelési szabályzatot elolvastam és elfogadom.*

  Elfogadom, hogy a Top-Dent fogászat időnként hírlevelet küldjön számomra(Kattints a részletekért!)

  9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

  0036-96/704-063

  info@top-dent.hu