Miért érdemes magánfogorvoshoz menni?


Ha fogorvoshoz kell mennünk, választhatunk az állami fogászatok vagy magánfogorvosi rendelők közt. Lássuk, mennyiben más a két lehetőség.

Fogaink állapotát ajánlott fél évente ellenőriztetni, ha pedig valami probléma adódik, mondanunk sem kell, hogy azonnal irány a fogorvos. Hogy állami vagy magán fogászatra jelentkezünk-e be, az kinek-kinek a saját döntése. Van viszont pár különbség, amelyek ismeretében érdemes mérlegelni. Lássuk, melyek ezek.

Ingyenes vs. fizetős?

Általános igazság, hogy egy SZTK-s fogorvosi rendelőben díjmentes ellátást kaphatunk, míg egy magánfogorvosnál fizetni kell. Azonban a kép ennél valamivel árnyaltabb lehet, mert az állami rendszerben sem minden ellátás ingyenes, például a fogszabályozó készülék és a fogpótlás esetén ott is fizetni kell. A magánfogászati árak pedig nem mindenhol csillagászatiak: vannak olyan rendelők, ahol a féléves kontroll, illetve bizonyos kezelések után az ellenőrző vizsgálat ingyenes.

Bizonyos beavatkozásokra pedig a magánrendelők garanciát is vállalnak, ami nagy megnyugvást jelenthet. Mert ha az esetek elenyésző százalékában közbejön is valami, a garanciális munkákért Páciensként nem kell újra fizetni.

Időpont és várakozás

Az állami ellátás egyik nagy hátránya lehet, hogy általában viszonylag nehéz időpontot szerezni. Sokszor több hetet kell várni, mire mehetünk, ami fájós vagy gyulladt fog esetén biztosan nem fér bele. Arról nem is beszélve, hogy még időponttal is órákat várhatunk, ha csúszás van. Aki valaha is megtapasztalta ezt, miközben úgy fájt a foga, hogy csillagokat látott, annak valószínűleg nem is kell tovább ecsetelnünk ezt a finoman szólva is kellemetlen helyzetet. Ezzel szemben egy magánrendelőbe gyorsan kaphatunk időpontot, amit készpénznek vehetünk – vagyis szinte biztosan néhány perc várakozás lesz a maximum (de leginkább annyi se).

Az ellátás minősége

Vajon lesz különbség egy állami rendelőben dolgozó, leterhelt fogorvos és egy magánrendelő szakembere közt, ami az ellátás minőségét illeti? Egész biztosan! A magánrendelőkben eleve több idő jut a páciensekre, akik sokkal kielégítőbb válaszokat kaphatnak a kérdéseikre, illetve a türelem, az odafigyelés, ezáltal a diagnózis pontossága is nagyobb lehet, mint az SZTK-s ellátásban.

Az ellátás minőségét az emberi tényezőn túl a berendezések is nagyban meghatározhatják. Míg az állami rendszerben ezek elavultabbak lehetnek, a magánfogorvosi rendelőkben a legmodernebb gépeket „vetik be” a kezelések minél nagyobb hatékonysága érdekében. Az ott dolgozó szakemberek pedig folyamatos képzésekkel tartják naprakészen a tudásukat.

Miért válasszunk magánfogorvost?

A legmodernebb berendezések, műszerek és ismeretek fontosságán túl azt is ki kell emelni, hogy egy magánrendelés olyan közeget biztosít, amely lehetővé teszi a nyugodt, szakszerű ellátást. Így a fogorvosnak lehetősége van empatikus, páciensközpontú hozzáállással gyógyítani.

Mi, a Top-Dent-nél büszkék vagyunk arra, hogy nem egy „tömegrendelőben” dolgozunk, hanem egy olyan helyen, ahol kölcsönös a bizalom Páciens és Fogorvos közt. Aki hozzánk fordul, biztos lehet benne, hogy azt a megérdemelt figyelmet kapja, ami elengedhetetlen a fogászati kezelések biztonságos és stresszmentes elvégzéséhez.

Csapatunk az évek során jól összeszokott, Pácienseinket pedig már kedves ismerősként köszöntjük, amikor újra felveszik velünk a kapcsolatot. Ők pedig, legyen szó a féléves rutinellenőrzésről vagy bármilyen panaszról, bizalommal fordulnak hozzánk, mert tudják, hogy nálunk a kiváló ellátás mellett a jó hangulat is garantált.