Miért fontos, hogy szépek legyenek a fogaink?


A szép fogak nem csak egészségesek, de kiegyensúlyozottságot és magabiztosságot is adnak – gondoljunk csak bele, hányan szégyellik fogaikat és nevetnek emiatt kevesebbszer? Olvassák el legújabb bejegyzésünket és egyeztessenek időpontot még ma, ne hanyagolják el fogaikat!

A fehér fogak sosem mennek ki a divatból, sőt, számos kultúrában a fehér fogsor a termékenység jelképe, a potencia szimbóluma, míg a tökéletes mosoly azon túl, hogy a fiatalságot és az egészséget jelképezi, önbizalmat is ad viselőjének. Sokan, akik nincsenek megelégedve a testsúlyukkal, igyekeznek bő ruhákkal takargatni magukat – nincs ez másként a fogakkal sem; rengetegen szégyellik a nevetésüket, ha nagy ritkán mosolyognak, akkor is eltakarják kezükkel a szájukat. Az ilyen emberekre sokszor mondjuk, hogy mogorvák, kiismerhetetlenek, undokok, ők azok, akik “sosem beszélnek, sosem mosolyognak” és valljuk be; ez nekik a legrosszabb.

A szép, ápolt fogsor megjelenésünk egyik legfontosabb kelléke, kiegyensúlyozottságot, magabiztosságot eredményez, hiszen mind a magán-, mind az üzleti életben nehéz érvényesülni önfeledt mosolygás nélkül. Ugyanígy nagyon kiábrándító tud lenni egy kesze-kusza, sárga, ápolatlannak látszó fogazat… Ahhoz tehát, hogy ne érezzük magunkat rosszul, ne feszengjünk és mások se gondolják rólunk, hogy az átlagosnál félénkebbek vagy barátságtalanabbak vagyunk, elengedhetetlenek az egészséges fogak.

Genetikailag is meghatározott, kinek milyen a fogsora, azonban sajnos a fogak az idő előrehaladtával elszíneződhetnek, a nem megfelelő táplálkozás miatt elromolhatnak, szuvasodásnak indulhatnak. Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a prevenció és a rendszeres ellenőrzés, arról nem is beszélve, hogy sokan mennyi örömtől és önfeledt pillanattól fosztják meg magukat amiatt, mert szégyellik fogaikat. Fontos kiemelni, hogy testünk többi részére is negatívan hat, ha nem megfelelő a dentál higiéniánk; egy-egy ínybetegségekkel járó krónikus gyulladás során jó eséllyel alakulhat ki a szervezetünkben kardiovaszkuláris probléma, például szívbetegség vagy akár vérrögképződés, valamint cukorbetegség esetén a vércukorszint is könnyebben ingadozhat.

Az egészséges fogak előnyei az alábbiak:

  • jót tesznek az önbecsülésünknek
  • csökkentik a szívbetegségek kockázatát
  • csökkentik a komolyabb fertőzések és gyulladások kockázatát
  • segítenek stabilan tartani a vércukorszintet
  • kellemes leheletet adnak, nincs rossz szájszag

Míg korábban kevésbé volt egyszerű egy-egy ilyen probléma orvoslása, manapság megfelelő fogászati beavatkozással gyors és sok esetben fájdalommentes a megoldás; a fogtömés, a fogfehérítés, a fogkőeltávolítás és az implantáció is ma már rutin kezelésnek számít, érdemes  tehát évente kétszer felkeresni fogorvosunkat és megelőzni a bajt, hiszen az egészséges és szép fogak nem csupán fizikai egészségünkre, de a mentális jólétünkre is jótékony hatással vannak.

Keresse fel rendelőnket még ma, a doktornő és csapata szeretettel várja Önöket! 

Szeretettel várja Önt is a Top-Dent Csapata!