Milyen az ideális fogorvosi rendelő?


Ideális fogászati rendelő valószínűleg nem létezik – legalábbis a páciensek szerint. Mindegy, hogy általános fogorvosi vizsgálatról vagy sürgősségi beavatkozásról beszélünk, az emberek nagy része olyan félelmekkel érkezik a fogászatra, amelyeknek sokszor egyáltalán nincs alapjuk. Egy megfelelően kialakított, jól felszerelt, esztétikus és nyugalmat árasztó rendelőben azonban egyből jobban érezhetik magukat – lássuk, miért.  

Egy fogorvosi rendelő hibátlan működéséhez nem csupán egy tökéletesen felkészült, összeszokott szakmai stábra van szükség, hanem egy olyan helyiségre is, ahová belépve a páciensek komfortosan és magabiztosan érezhetik magukat. Természetesen egy fogászati rendelő kialakításakor elsődlegesen a szakmai követelményeknek kell megfelelni (mint amilyen például az eszközkezelő, az orvosi csapteleppel felszerelt kézmosó vagy a speciális technikai felszerelésekre vonatkozó előírások), azonban ezek a pácienseknek kevésbé tűnnek fel – számukra az első benyomás a legfontosabb, mely az utcáról belépve egyből a váróteremben, a recepción éri őket.

Egy barátságos, színeiben harmóniát sugárzó, tiszta, kényelmes bútorokkal berendezett váróterem, ahol lehet és van is mit olvasgatni, ahol van konnektor, esetleg halk zene szól és friss, vágott virág van kitéve egyből nem azt sugallja majd, hogy orvosnál van az ember, ahol félni kell. Sajnos sokan a mai napig rettegve érkeznek a fogorvoshoz, emiatt is kiemelten fontos, hogy a recepción kedvesen és segítőkészen, türelmes fogadják és tájékoztassák őket a fogászat működéséről, a kezelések típusairól. Aki járt már nálunk, az tapasztalhatta ezt a mosolygós, kedves mentalitást rendelőnkben is: Klaudia segítőkészsége és Imre gondoskodó természete biztos pontot jelentenek az érkező páciensek számára.

A kezelő helyiségben a szigorú higiéniai előírások (pl. nem lehet bent élő növény) és a hideg fény miatt természetesen kevésbé tűnik barátságosnak a hangulat, itt az orvosok és asszisztensek maszk mögötti mosolya jelentheti a megnyugvást, a bizalom alapját. A modern orvosi műszerek és a munkaterület központjában levő kezelőszék kiváló minősége elengedhetetlen, valamint ugyanez vonatkozik a többi, páciensként nem annyira észrevehető  dologra is; az antisztatikus anyagokra, a fogorvosi műtőlámpára, az öblítő csészére, az elszívó berendezésre, a fogorvosi fúrógépre és tartozékaira, a kiegészítő berendezésekre, a diagnosztikai képalkotó eszközökre, de még a “háttérben” elhelyezkedő sterilizáló szobára, a röntgen helyiség elemeire, a konzerváló fogászat műszereire vagy a fogpótlástani munkák során használt eszközökre, kötszerekre és egyéb kézi műszerekre is.

A folyamatos fertőtlenítés, sterilizálás kiemelten fontos feladat a fogorvosok világában.  A fogászati rendelő éppen ezért az a hely, ahol nem csak az elmúlt két évben vált fontossá a tisztaság; mind a váróteremnek, az ott található személyzeti- és vendég mosdóknak, mind a kezelési zónának és az azt övező területeknek komoly higiéniai szabályoknak kell megfelelniük. Kiemelten fontos a levegő tisztasága is, a legtöbb helyen magas minőségű levegőfertőtlenítő rendszer van kiépítve. Nálunk a legmodernebb technológiájú levegőtisztítóval találkoznak pácienseink, ügyelünk a higiénia minden területére.   

Mindezeken felül természetesen az sem mindegy, hogy a rendelő hol helyezkedik el és a pácienseknek mennyit kell utazniuk egy-egy kezelésre. Egy ideális helyen levő fogászat autóval és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető és nem utolsó sorban könnyen lehet parkolni is – ezért építettük ki épületünk mellett a nagy ügyfélparkolót, hogy könnyedén meg tudjon állni minden páciensünk.

Számunkra az állandóság és a stabilitás az egyik legfontosabb dolog, ezért Gyümölcsös utcai rendelőnket is ennek megfelelően alakítottuk ki; nem “tömegrendelőben” gondolkodtunk, hanem egy családias, nyugodt helyben, ahol magas színvonalú ellátás mellett olyan körülményeket tudunk teremteni, ahol pácienseink félelem- és szorongás-mentesen, maximális biztonságérzet mellett gyógyulhatnak. Kérjen időpontot még ma, szeretettel várjuk!