Nézzünk be együtt a fogtechnika kulisszái mögé!


Számunkra fontos, hogy pácienseink informáltsága teljes legyen, nemcsak az általunk végzett munka, hanem a kiegészítő szolgáltatások, valamint a teljes folyamat tekintetében is. Így rendszeresen adunk tájékoztatást annak kapcsán is, hogy milyen utat jár be egy levett lenyomat, mi történik tulajdonképpen a fogtechnikai laborban, miért fontos a szakértő partner e téren is.

Büszkék vagyunk rá, hogy mi több mint 20 éve a budapesti Bridge Dental szakemberével, Füri Katával dolgozunk együtt. Nem véletlenül, hiszen szakértelme és megbízhatósága garancia a minőségi fogpótlásokra! Kata most segít elmagyarázni, hogy hogyan készülnek az Önök fogpótlásai, hogy néz ki a fogtechnikusi folyamat.

Először is: a rendelőben levett lenyomatok postán kerülnek Budapestre, ahol megtörténik a gipszelés folyamata. Ezzel tulajdonképpen kiöntik az adott páciens fogazatának pontos mását gipszből. Erre a modellre készül majd a fogpótlás, már abból az adott anyagból, amelyet az adott páciens esete megkíván. Ezt a transzparencia jegyében előre egyeztetjük a mintavétel során.
A legtöbb esetben koronák vagy hidak készülnek így, alapvetően két lépésben: elsőként CAD-CAM technológiával elkészül egy váz, melyet befed a kerámiás, hogy elnyerhesse az adott fogpótlás a végső esztétikai formáját.

Mivel minden fogsor és -probléma egyedi, így bizonyos esetekben szükség van köztes próbákra is, hogy az esetleges korrekciókat időben el tudjuk végezni, hiszen így a végeredmény jobban illeszkedik majd a páciens szájába. Ezeket az úgynevezett „próbákat” (vázpróba vagy nyerspróba) rendelőnk minden esetben előre közli a pácienssel, így tudunk a végleges munka elkészültének idejével számolni. Érdemes rászánni ezt a kis plusz időt a pontosításra, hiszen a hosszú évtizedekre készülő fogpótlások így még esztétikusabbak és pontosabbak lesznek.

Fontos előny, hogy partnerünk minden típusú fogpótlás (rögzített, kivehető, ideiglenes) elkészítését vállalja, valamint több anyagból is vállal kivitelezést. Utóbbi segítségével pácienseink esetleges érzékenységeire, allergiáira is tudunk megoldást nyújtani (pl. nikkelmentes fém, titán, cirkon, kompozit, kerámia, PEEK, arany, palládium, lítium-diszilikát).

„Büszke vagyok arra, hogy ilyen megbízható és stabil partnerségben állunk Katával, hiszen számunkra is megnyugtató, hogy pácienseink e téren is jó kezekben vannak. Így tudjuk biztosítani a hosszan tartó, fájdalommentes megoldást, valamint az egészséges, szép mosolyt!” – vallja dr. Koncz Edina.