November a fogászat hónapja: 3+1 hasznos információ, amit Önnek is érdemes tudni


Ahogy például az október a látás és a mellrák elleni küzdelem hónapja, úgy novemberben mosolyunk kerül a fókuszba. Mert hogy ez hazánkban a Fogászati Hónap, amelyről igyekszünk most néhány hasznos részletet megosztani.

Fogaink egészségére, a megfelelő szájhigiéniára való odafigyelés jó esetben már gyerekkorunkban alapvető dolog, de igazából tényleg sosem késő elkezdeni. Ebben is segíthet a Fogászati Hónap, amit minden év novemberében tartunk Magyarországon. Ennek kapcsán szedtünk most össze néhány fontos információt, amelyek Önnek is hasznosak lehetnek!

  1. Mit jelent a Fogászati Hónap?

A fogászat hónapja az egyik legnagyobb, az egész országban futó kampány, amelynek fókuszában a szánk és fogaink egészségének megőrzése áll. A kezdeményezéshez hazánk minden tájáról csatlakoznak fogászatok, amelyek különböző aspektusokból igyekeznek felhívni a figyelmet a fogászati problémákra.

  1. Mi a Fogászati Hónap célja?

Novemberben mi, fogorvosok szeretnénk még többet tenni azért, hogy segítsünk javítani a teljes lakosság fogainak egészségét, illetve minél több embert szeretnénk rávezetni a helyes szájápolás, szájhigiéné fontosságára. Ha ez sikerül, akár több száz, vagy több ezer embernek is segíthetünk fogászati problémáik enyhítésében, megoldásában.

  1. Milyen üzenetet hordoz a Fogászati Hónap?

Igazából nem is egy, hanem három nagyon fontos mondanivalója van a kezdeményezésnek.

  • Minden nap kétszer mossunk fogat. Ezt ne blicceljük el lefekvés előtt sem!
  • Ne együnk-igyunk annyi cukrot, mert alakunk és általános egészségi állapotunk mellett fogainknak is ártunk vele.
  • Érdemes évente, de inkább félévente beiktatni egy átfogó fogászati ellenőrzést. De azt is mondhatnánk, hogy keressük fel olyan gyakran a fogorvost, amilyen gyakran ez egyénileg indokolt lehet.

Ezért mi csak bátorítani tudunk mindenkit, hogy akkor is jöjjön el egy fogászati ellenőrzésre. Dr. Koncz Edina nem csak novemberben, de az év többi hónapjaiban is szeretettel várja Önöket! Vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy a közelgő ünnepi időszakot is gyönyörű és egészséges mosollyal várhassa!