You are here

Orvos válaszol

A 20 hónapos kisfiam a nyelvén jobb oldalon fent és lent egy újbegyni
fehéres barnás duzzadt folt jelenkezett, doktornő szerint a vírus miatt.
De én szeretném egy szájsebész véleményét kérni, mert fáj neki és
rágja. Most jellenleg fájdalomcsillapítót kap, hogy egyen valamit.

Kedves Aletta!

Köszönöm levelét!

Kérem fotózza le az elváltozást, és küldje el az info@top-dent.hu e-mail címünkre. Amennyiben mosonmagyaróvári lakos, kérem fáradjon el fogászati rendelőmbe, ahol  egy alapos szájvizsgálattal egybekötött konzultáció elvégzése után pontos választ tudok adni a kérdésére.

Üdvözlettel,

Dr.Koncz Edina

Tisztelt doktornő kérdezni szeretném hogy az alsó fogaknál
már kilátszanak a fogak gyökerei meg mozognak is tehát inysorvadásom van
gondolom van lehetőség még meg mentenni a fogakat vagy már késő
köszönöm szépen válaszát.

Kedves Sándor!

Köszönjük szépen megkeresését, és elnézésést kérem késői levelemért!

A fogínysorvadásnak számos válfaja ismert.

Hogy Ön éppen melyik típusában szenved, azt csak egy konzultációval egybekötött alapos szájvizsgálat, és egy panoráma röntgen elkészítésével együtt tudjuk megállapítani.

Kérem, ennek érdekében keresse praxisunkat bizalommal.

Nyitvatartásunk: 9:00-17:00-ig H-P

Telefonos elérhetőségünk:06/96 704-063

Üdvözlettel,

dr.Koncz Edina

A kismamáknak milyen úton lehet fogat csináltatni? Én milyen árba?

Brigitta

Kedves Brigitta!

Köszönjük szépen megkeresését! Elsősorban mindenképpen egy személyes találkozóra, valamint egy alapos szájvizsgálatra lenne szükség. Ezek után tudnánk Önnek egy árajánlatot kiadni, valamint itt mi is tennénk fel pár kérdést Öntől, illetve Ön is felteheti a kérdéseit a kezelésekkel kapcsolatban.
Amennyiben szeretné ezt a lehetőséget, kérem hívjon fel minket az alábbi telefonszámon, és egyeztetünk egy időpontot.
Telefonszám: 0696/704-063

Üdvözlettel: Tóth Klaudia Top-Dent fogászat

Szeretném a még fenti 6, lenti 10 fogamat kihúzatni es inplantat gyökérrel, fogsort készittetni. Van most is a hiányzó fogak helyett kivehető fogak kapoccsal, de az szörnyű kenyelmetlen. Megkérném mennyibe kerülne ha kb.10 implantátum gyökerrel készülne alsó felső fogsor, és hogy mindjárt lesz-e ideiglenes fog is. Köszönöm valaszát.

Lydia Nagyova

Kedves Lydia Nagyova! Jó tudni, hogy amennyiben szeretné a kezelést, először egy konzultációval egybekötött alapos szájvizsgálatot szükséges elvégeznünk. Amennyiben valóban vannak még fogak a szájában, arra sarkallnánk, hogy készítsünk esetleg egy olyan tervet, amelyben ezek a fogak felhasználhatóak. Hogy el tudjuk dönteni, kérem keresse fel praxisunkat. Az árajánlatokat elkészítettük, a konzultáció alkalmával biztosítani fogjuk az Ön részére. Amennyiben bármilyen jellegű kérdése lenne, kérem keresse fogászati praxisunkat bizalommal.
Elérhetőségünk:0036 96/704-063
Nyitvatartásunk: H-P 09:00-17:00-ig

Üdvözlettel, Dr. Koncz Edina

Tisztelt Doktornő! 

Nemrég ki kellett húzni egy gyökérkezelt felső metsző fogamat. Implantátumon gondolkodom, olvastam az oldalukon, hogy rtg és ct is szükséges hozzá, illetve úgy tudom, hogy az implantátum behelyezése után antibiotikumot is kell szedni. Van egy 7 hónapos kisfiam akit szoptatok, a kérdésem az lenne, hogy szoptatás mellett is elvégezhető-e az implantáció, főleg az aggaszt, hogy a ct okozta sugár terhelés mennyire megy át az anyatejbe? Illetve van e olyan antibiotikum amit lehet szedni szoptatás alatt?

Köszönöm P.Bettina

Kedves Bettina! Minek után a fogat már eltávolították, így csupán a kései implantáció jöhet szóba Önnél, amit foghúzást követően két hónap elteltével szoktunk elvégezni. Túl sokat nem érdemes várni a műtéttel, az optimális esztétikai eredmény elérése érdekében, így mindenképpen érdemes összehangolni a szoptatást a műtéti beavatkozással! Mivel az implantációt megelőzendő, és azt követő időszakban, egy-egyszeri adagban antibiotikum bevétele szükséges, ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy az implantációt a szoptatást követő időszakra tervezni szíveskedjen! A részleteket egy személyes konzultáció alkalmával tudnánk megbeszélni.

Üdvözlettel, Dr. Koncz Edina

Tisztelt Doktor Nő!
A jobb felső 6-os fogam kihúzták. A gyökere 3 darabban jött ki, illetve csak kettő jött ki, a harmadikat nem tudta kiszedni Doktor Úr. A gyökér nem látszik, de azt mondta, mivel kicsit mozog, lehet majd kilökődik. Pár hét múlva menjek vissza, akkor majd elküld szájsebészetre, ha még ott van. Ez az ott lévő gyökér okozhat valami problémát addig?

Köszönöm előre is a válaszát. P.Erzsike

Kedves Erzsébet! A bennmaradt gyökér mihamarabbi eltávolítását javaslom!
Kérem, keresse fel a rendelőnket! Időpontot a recepciónkon egyeztethet!

Üdvözlettel, Dr. Koncz Edina

Üdvözlöm!
Jobb alsó bölcsességfogamat gyökérkezelték, de már régebben. Sajnos alászuvasodott és letört belőle egy kisebb darab. A tömést a fogamból egy mozdulattal kiemelte, csak sajnos egy nagyobb darab foggal együtt. Egy negyed fog és a gyökér benne maradt. Mondta, hogy menjek szájsebészhez mert Ő ezt nem tudja nekem kivenni. A gondom az, hogy sajnos borzasztóan félek a húzástól, jobban mondva az érzéstelenítő hatásától(zsibbadás) 
Felső fogaknál nincs gondom, viszont az alsóknál kész vagyok.Nem bírom elviselni az egész arc ill nyelv vagy rosszabb esetben a torok zsibbadását, pánikba esek és szinte rögtön fulladni kezdek pszichésen. Voltam ez miatt már rosszul. Esetleg van e valami olyan érzéstelenítő ami csak az adott fogat ill a mellette lévőt zsibbasztja el és nem a fél fejemet.? 
Meddig tudom húzni hogy bent van a gyökér? Mit okozhatok vele?


Válaszát előre is köszönöm! H.Béla

Kedves Béla!
Egy alsó rágófog eltávolítása csak úgynevezett vezetéses érzéstelenítéssel lehetséges, hogy Önnek fájdalommentes legyen a beavatkozás. Amennyiben ezzel kapcsolatban szorongásos félelem áll fenn, úgy javaslom  nyugtató bevételét kezelés előtt. Amennyiben nyugtatót vesz be, kérem, gondoskodjon kísérő személyről, aki segíti az idejutásban és a hazaérkezésben! Az ilyen fogaktól érdemes minél hamarabb megszabadulni, és nem megvárni, hogy nagyobb bajt okozzon! Amennyiben bármilyen további kérdése lenne, kérem, forduljon hozzánk bizalommal!

Üdvözlettel, Dr. Koncz Edina

Tisztelt Doktor Nő!
Az egyik fogamat betömték(rágófog,fehér töméssel)2hete. Elég mély volt a lyuk... Egy hete elviselhető állandó tompa fájdalmat érzek azon az oldalon ahol a tömött fogam van. Esténként erősebben fáj, hidegre is jobban. Elötte kb 1 hónapig gyógytömés volt benne, ezalatt panaszmentes volt a fog.

Meddig normális tömés után a fogfájás?


Köszönöm válaszát! K.Róbert

Kedves Róbert!
Egy mélyebb tömés esetén, amennyiben az ideghez közel került a tömőanyag, előfordulhat utóérzékenység. Ezt általában pár hétig teljesen normális tünetnek tartjuk. Ráharapási érzékenységet egyébként még magas tömés is okozhat.
Amennyiben nem javul, illetve melegre, kocogtatásra érzékennyé válik a foga, kérem, keresse fel praxisunkat, ahol egy alapos vizsgálat után további kezelést fogunk javasolni.

Üdvözlettel, Dr. Koncz Edina

Tisztelt Doktornő!

Begyulladt a bal oldali felső bölcsességfogam. Nagyon fájt ezért elkezdtem szedni az Augmentin 500/125mg kapszulát. Naponta 3X. Két napja szedem, de a fogam körül feszítést érzek ami elég kellemetlen. Kérdezni szeretném tisztelt doktornőt, hogy ha az önökhöz kért időpontom csak hetek múlva lesz aktuális akkor addig ezzel az antibiotikummal ki tudom-e húzni odáig. Nem szeretnék máshoz menni mert félek sztk-ban akkor is kihúznák,ha most be van gyulladva.

J.Terézia

Kedves Terézia!
Az antibiotikumnak köszönhetően valószínűleg jelentősen enyhülni fognak a panaszai. Rendszerint a kúra alatt el is múlnak, de 8 napon túl nem ildomos szedni. A fog eltávolítását javasoljuk, és azt az antibiotikum kúra közepén a legoptimálisabb elvégezni!

A fog eltávolítására kérem, foglaljon időpontot recepciónkon!

Üdvözlettel, Dr. Koncz Edina

Kérdezzen Ön is!