A Procera rendszer egy CAD/CAM (Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing) alapú rendszer, amelyet a Nobel Biocare cég fejlesztett ki, elsősorban a saját implantátumaira elkészíthető hihetetlen pontosságú esztétikai koronák lehetőségeként. Ma már természetes fogakra is készíthetjük ezt a fémmentes, különlegesen kemény anyagból készült koronát. A technológia lényege, hogy a hagyományos lenyomat alapján elkészített minta méreteit egy mechanikus letapogató segítségével rögzíti a fogtechnikus. Az így nyert adatokat e-mail formájában az európai Procera Centrumba küldi. Ott számítógép-vezérelt marásos technikával készítik el a koronák és a hidak vázait alumínium-oxidból és cirkónium-oxidból, melyeknek pontossága 6 mikrométer. Az elkészült vázakat 2-3 napon belül küldik vissza hozzánk. A technikus a megkapott vázra individuálisan készíti el a végső kerámialeplezést.

A Procera egy igazán optimális restaurációs rendszert kínál Önnek, mely koronák, héjak, implantátum-felépítmények és hidak előállítását teszi lehetővé.

Messze jobb megoldást kínál, mint a hagyományos fémkerámia pótlások, rendkívül pontos és tökéletesen illeszkedik.

É ami a legfontosabb, gyakorlatilag lehetetlen megkülönböztetni a természetes fogtól.

A Procera rendszer, a világ legerősebb, fogászatban használt alapanyagai és legerősebb porcelán-leplezőanyag, a NobelRondo, amelyet kimondottan a Procera-hoz fejlesztettek ki – együttesen páratlan és legyőzhetetlen kombinációt hoznak létre.