Röntgendiagnosztika

_

A XXI. század fogászata teljesen elképzelhetetlen modern röntgendiagnosztika nélkül. Az implantáció térhódítása pedig egyenesen szükségszerűvé tette ezen terület fejlődését.

Az 1990-es évek óta a digitális radiológia folyamatosan előtörőben van a hagyományos, analóg képalkotással szemben és ma már majdnem 100% az előfordulási aránya az európai fogászati rendelőkben. Praxisunkban több mint 10 éve használjuk a finn Planmeca cég digitális panoráma rönttgenkészülékét, mind a páciensek, mind magunk megelégedésére.

Mi az ALARA elv?

_

Szószerinti fordításban /As Low as Reasonably Achievable/, vagyis „Olyan alacsonyan, amennyire csak lehetséges.”

Mire vonatkozik ez?

_

Természetesen arra a sugárterhelésre, amely a pácienst éri a röntgenfelvétel elkészítése során. Mivel a sugárzás révén a sejthalál lehetősége fokozódik, maximálisan kell törekednünk arra, hogy ezt az ártalmat csökkentsük.
A digitális röntgenkészülékekkel sikerült ezt megvalósítani, a sugárdózist maximálisan lecsökkenteni a hagyományos eljárással készült felvételekhez képest. Ezzel védve meg pácienseinket a sugárterhelés káros hatásaitól!

A digitális röntgen további előnyei:

_

– az elkészített kép részletgazdagsága, ami digitális képviteli szisztémájának és elektronikus adatfeldolgozásának köszönhető. Ez lehetővé teszi, hogy a legkisebb csontelváltozást is diagnosztizáljuk
– optimális adattárolás
– elektronikus rögzítési lehetőség, így akár a páciens is magával viheti CD –re másolva, változatlan minőségben
– implantációs tervkészítés
– elektronikus küldési lehetőség, ami lehetővé teszi, hogy egyszerre több orvos is konzultáljon egy bonyolultabb eset kapcsán, anélkül, hogy jelen lennének a praxisban

Hátránya:

_

A digitális röntgenkészülékek egyetlen hátránya csakis kizárólag, magas ára. Ezt azonban pácienseink nem érzik meg. Számunkra ugyanis az a legfontosabb, hogy rendelőnk olyan eszközökkel, és gépekkel legyen felszerelve, amely a mai kornak megfelelően a legmodernebbnek számít, ezzel segítve munkánkat.

Várjuk rendelőnkben!

328Foto

Foglaljon időpontot egyszerűen!

9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

0036-96/704-063

info@top-dent.hu