Sikeres eseteink

_

Felső, kétoldali őrlőfoghiányt kellett pótolnunk.

_

Felső, kétoldali őrlőfoghiányt kellett pótolnunk.

Mind anyagi, mind az állcsont csontkínálata miatt csupán az egyik oldalra tudtunk implantátumot behelyezni.(bal felső 7. fog helyére) .Egyúttal elkészítettünk egy 10 tagú körhidat a bal felső hetes fogtól a jobb felső szemfogig.

Jobb  oldalra egy ún. MK-1 láthatatlan horgonyt terveztünk (a szemfog mögé), ami biztosítja a hiányzó örlőfogakat.

A picinyke kivehető fogpótlásban 3 fogsorfogat helyezett el a technikus. A kivehető rész nagyon precízen kapcsolódik a fém-kerámia körhídhoz, amely hídat sikerült olyan élethűen elkészítenie a technikusunknak, hogy a páciens nem is akarta elhinni.

Az oldalsó régió fogainak ilyen jellegű pótlása nagyon páciensbarát, a betegeink imádják. Hölgy páciensünk is elégedett volt a megoldással, meglepő volt számára, hogy mennyire kényelmes ez a fogpótlás.

Egy gyönyörű fogpótlás esete.

_

Páciensünk fogágybetegségben szenved (ami sajnos Magyarországon népbetegség), ezért különös gonddal  kellett  megterveznünk fogpótlását, figyelembe véve, hogy a jövőben bármikor elveszíthetjük a megmaradt 3 fog bármelyikét.

Egyetlen fogpótlás jöhetett szóba, a teleszkópos protézis. Ez egy olyan fogmű, amely a teleszkóp koronák segítségével tartja a helyén a protézist, megakadályozva, hogy az a szájban mozogjon és zavarja a pácienst beszéd, vagy evés közben.

Nagy előnye,hogy bármelyik fog elvesztése esetén is tovább hordható a protézis, mivel megtámaszkodik az állcsontgerincen, tehermentesítve a beteg megmaradt fogait.

Igényes, szép és kényelmes megoldás, amivel a páciensek magabiztosan tudnak bármibe beleharapni anélkül,hogy elmozdulna a protézisük.

Kivehető teleszkópos protézis

Teljes fém-kerámia körhíd

_

A felső fogív teljes rehabilitációja történt a kezelés során. A végső megoldást teljes felső fém-kerámia körhíddal értük el.

A páciens Angliában él, a kezelést pedig a pandémia alatt végeztük. Emiatt van egy rövid szünet, de hamarosan az alsó fogívvel folytatjuk.

Teljes fém-kerámia körhíd

Fém-kerámia körhíd

_

A fogak erős kopása, illetve helyenként előbukkanó szuvasodás miatt a páciensünknél egyszerű tömésekkel, vagy héj felragasztásával ezt már nem lehetett orvosolni.

Az ő esetében fém-kerámia körhíd mellett döntöttünk, mellyel a rágófunkciót tökéletesen helyreállítottuk és gyönyörű mosolyt alakítottunk ki.

Fém-kerámia körhíd

Fém-kerámia fronthíd

_

Az első 4 frontfogát vesztette el páciensünk korábbi baleset miatt, ami nagyban gátolta őt a mosolygásban és az evésben is. Olyan megoldásra vágyott, amivel egységes megjelenést kap az arca és bátran beleharaphat akár egy kemény zöldalmába is.

Ilyenkor a fém-kerámia fronthíd a legjobb választás, mert egy baleset folytán nagymértékű csontot is vesztett a páciens. Frontfogak esetében választható a fém-kerámia mellett a zirkon kerámia is. Fogtechnikus kolléganőnk olyan gyönyörű munkákat készít, amiknél lehetetlen megállapítani a különbséget, így bátran választottuk ebben az esetben a fém-kerámia fronthidat, mint életreszóló, gyönyörű fogpótlás.

Fém-kerámia fronthíd

Kerámia korona

_

Egy nagyon szép esetünk volt, ami fiataloknál, időseknél, bárkinél tökéletes megoldás, ha még meglévő, de nem szép, vagy károsodott fogak kell helyrehozni.

Ennek a páciensünknek préskerámia pótlást készítettünk, ún. CNS eljárással. Ez egy nagyon aprólékos, rengeteg lépésből álló eljárás, amivel a héjat, vagy jelen esetben a koronát felragasztjuk a fogra. Ennek a technikának köszönhetően szuper tartós és szuper esztétikus lesz a végeredmény.

Kerámia korona

Kerámia héj

_

Páciensünket rettentően zavarta, hogy a frontfogakban láthatók a tömések. Tartós, akár élete végéig szóló megoldást keresett, de nem szerette volna, ha ez a saját fogainak lecsiszolásával, vagy elvesztésével jár.

Így a korona helyett a héjat javasoltuk, mint a legesztétikusabb, a fogakat viszont megőrző beatakozás. A végeredmény gyönyörű lett, páciensünk pedig magabiztosan mosolyog az előtte álló reméljük még 70 évben!

Kerámia héj

Zirkon-kerámia körhíd

_

Ezt a páciensünket már rettentően zavarta, hogy nem tud mosolyogni, sőt, beszéd közben is látszott, hogy nincs minden rendben sem a fogaival, sem az ínyével.

Egy hosszabb fogágybetegség kezeléssel kezdtük a terápiát, mely alatt Robi rettentő együttműködő volt. Miután ezt megoldottuk, zirkon kerámia körhidat készítettünk, hogy gyönyörű egységesek legyenek a front fogak.

Zirkon-kerámia körhíd

Várjuk rendelőnkben!

328Foto

Foglaljon időpontot egyszerűen!

9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

0036-96/704-063

info@top-dent.hu