Szájsebészet

_
Szájsebészet Mosonmagyaróvár

Praxisunk egyik fő profilját az esztétikai fogászat mellett a szájsebészet adja. Ezen belül is az implantológia, de a hagyományos eljárásokban is otthon érezzük magunkat. A lentebb említett komolyabb műtétek mellett szájsebészeti beavatkozásnak számít a bölcsességfog-eltávolítás, gyökércsúcsrezekció, parodontológiai műtétek vagy éppen sinus elevatio.

A szájsebészeti beavatkozásoknál hatalmas előny az, hogy a Doktornő 30 éve dolgozik fogorvosként, és több évet töltött egyetemi klinika szájsebészeti osztályán. Ezzel maximális jártasságot szerzett a komplikáltabb esetek megoldásában is.

Nagy precizitással, tökéletes műtéti sterilitásban végzett szájsebészeti beavatkozásaink nem csak kellemetlen tünetektől tudják megszabadítani, de lehetővé teszik a rögzített fogpótlást olyan páciensek számára, akiknek korábban erre nem lett volna lehetőségük. A szájsebészeti eljárások révén ugyanis pótolhatjuk az évek során elvesztett állcsontmennyiséget, így az már alkalmas lesz arra, hogy implantátumokat ültessünk bele.

Szájsebészet Mosonmagyaróvár

Csontpótlás

_

A fogak elvesztése után az állcsontok a bekövetkező gyors csontleépülés következtében olyan mértékben elvékonyodhatnak, ill. elkeskenyedhetnek, hogy az anatómiai képletek, mint pl. arcüreg, orrüreg, közelsége az elégtelen csontmennyiséggel együtt a fogpótlás elkészítését nehezíti, és az implantátum behelyezését akár lehetetlenné is teheti. A mai sebészi módszerek azonban kiterjesztik az implantációs lehetőségeket, és optimalizálják azok eredményét. E korszerű módszerek lehetőségei közé tartoznak a csontpótló anyagok használata, és az arcüregemelés, más néven sinus elevatio.

Fő alkalmazási területei:

_

  • implantáció
  • parodontológia

Csontpótlás menete

Kedvező esetekben, amikor a függőleges és vízszintes csontmennyiség is megfelelő, az implantátum beültetés 99 % feletti sikerességgel kecsegtet. Betegeinknél azonban csupán az esetek 30-40 %-ában teljesülnek ezen kedvező feltételek. Az esetek nagy részében szükséges az implantációs terület előkészítése, hogy kielégítő funkcionális és esztétikai eredményt érjünk el. Ez a beavatkozás nem más, mint a csontpótlás. Ez lehetséges saját csonttal (a páciens állcsontjának egyéb területéről), és lehet csontpótló anyagokkal. Rendelőnk mindkét megoldást alkalmazza, mindig az adott helyzetnek megfelelően a legoptimálisabbat.

Sinus elevatio (arcüregemelés)

_

Olyan esetekben van rá szükség, amikor a csontmennyiség nem teszi lehetővé az implantátum behelyezését a felső állcsonton. Ilyenkor az arcüreg csontos falán készítünk egy ablakot, azon keresztül egy műszer segítségével benyúlunk az arcüregbe, ott felemeljük a nyálkahártyát, és csontpótló anyagot teszünk alá. Ezzel a műtéttel egy időben az implantátumot is be tudjuk helyezni, amennyiben 5 mm, ill. annál több csontvastagságunk van. Ha nincs, akkor még egy műtétre van szükség, némi gyógyulási időt követően.

Csontpótló anyagok

_

Saját csont. Az állcsontok bizonyos területéről nyerjük, és vagy önállóan v. pedig egyéb csontpótló anyagokkal keverve használjuk. Minden esetben növeli a csontpótlás sikerességét.

Bovin eredetű csontpótló (Bio-Oss). Olyan természetes csontásvány, amelyet a legmagasabb EU-s minőségbiztosítás mellett állítanak elő, amerikai biofarmokon tenyésztett tehenekből. Csontpótló műtéteknél saját csonttal keverve érjük el a legjobb eredményt.

A csontpótló anyagok nagy választékából a svájci Geistlich cég termékeit használjuk. www.geistlich.ch.

Várjuk rendelőnkben!

328Foto

Foglaljon időpontot egyszerűen!

9200 Mosonmagyaróvár, Gyümölcsös u. 37.

+36 20 467 8911

info@top-dent.hu