Tavaszi fogfehérítés a gyümölcsök, zöldségek erejével


Jöjjenek most azok a gyümölcsök és zöldségek, amelyek segíthetnek fogaink fehérségének megőrzésében tavasszal is.

Vannak, akik olyan szerencsés géneket örököltek, hogy bármit esznek-isznak, fogaik hófehérek maradnak, míg másoknak jól jön egy kis segítség a ragyogóbb mosolyért. Szerencsére nem kell mindjárt költséges beavatkozásokra gondolni: sokszor a kamrában vagy a hűtőben is találunk olyan élelmiszereket, amelyek segíthetnek céljaink elérésében – lássuk, a tavaszi fogfehérítést milyen zöldségek, gyümölcsök erejével tehetjük még hatékonyabbá.

A legjobb zöldségek és gyümölcsök az egészségesebb és fehérebb fogakért, tavasszal is

Sokak kedvence az eper, amely almasav-tartalma miatt segíthet eltávolítani a fogak felszínén lévő elszíneződéseket. De mivel citromsavat is tartalmaz, érdemes a fogyasztása után legalább egy félórát várni a fogmosással, nehogy ártsunk a fogzománcunknak.

A kevésbé népszerű zöld leveleseket, például a spenótot vagy a római salátát is érdemes felírni a tavaszi bevásárlólistánkra, mert sok bennük a folsav. Ez a tápanyag azért fontos, mert nemcsak fehérebbé és egészségesebbé teheti a fogainkat, hanem az ínygyulladást is csökkentheti.

Aki pedig szívesen rágcsál zellerszárat, répát, almát, az folytassa tavasszal is, mert ezek nemcsak a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok miatt támogatják fogaink egészségét, hanem kemény felületüknek köszönhetően valósággal leradírozzák a lepedéket és az elszíneződéseket fogaink felszínéről.

És bár nem zöldség és gyümölcs, de tejet is érdemes inni minden évszakban, mert segíti a nyáltermelést, ami a fogak tisztán tartása szempontjából kulcsfontosságú. A benne lévő tejsav jót tesz a fogzománc egészségének és fehérségének, kazeintartalma pedig a plakkok felhalmozódását is segíthet megakadályozni.

Mikor forduljunk fogorvoshoz?

Fogaink természetes fehérségét tehát számos finom és egészséges élelmiszer segíthet fokozni, tavasszal érdemes a fentiekből bőséggel fogyasztani. Persze, előfordulhat, hogy a természet éléskamrájában nem kapunk elegendő segítséget a csillogó mosolyhoz. Ilyenkor érdemes kapcsolatba lépni rendelőnkkel, és a Doktornővel konzultálva akár a profi fogfehérítést is megfontolni. Így világosodhat, illetve felfrissülhet fogaink alapszíne, mosolyunk ragyogóbbá válhat, és sokkal magabiztosabban várhatjuk a közelgő nyarat.